Proteklih godina u RH gotovo prepolovljen broj radnika Siemensa

Autor: Ksenija Kale , 11. listopad 2012. u 17:34
Peter Loescher (Epa)

Peter Löscher menadžerima je jučer trebao predstaviti program ušteda težak između dvije i četiri milijarde eura.

Peter Löscher, predsjednik Uprave njemačkoga elektroindustrijskog konglomerata Siemensa, menadžerima je jučer trebao predstaviti program ušteda težak između dvije i četiri milijarde eura. Taj plan podrazumijeva otpuštanja i zatvaranje nekih tvrtkinih ureda radi zaustavljanja pada dobiti jer Siemens bilježi slabljenje novih narudžbi zbog gospodarske krize u Europi, javlja Reuters.

>>> Novi program ušteda za Siemens

Löscherova strategija poticanja rasta uz pomoć infrastrukturnih i energetski štedljivih proizvoda očigledno nije donijela očekivane rezultate za Siemens koji zapošljava gotovo 400.000 radnika u 190 zemalja svijeta. Za neke menadžere novi program uštede može značiti i otkaz ugovora. Detalji Löscherova plana ušteda, koji bi prema pisanju njemačkih medija mogao uključivati ukidanje tisuća radnih mjesta, bit će objavljeni 8. studenoga prilikom objave Siemensovih rezultata poslovanja.

U planu je i moguće zatvaranje ureda u nekim zemljama kako bi se tvrtka fokusirala na najprofitabilnije. Siemens je uvelike prisutan i u Hrvatskoj sa svojom tvrtkom koja ima više od 800 zaposlenika. Proteklih je godina u našoj zemlji gotovo prepolovljen broj radnika Siemensa kojih je 2007. bilo 1375. Dio njih otišao je s dijelovima tvrtki koje je Siemens prodao, što se prije svega odnosi na tvrtku Nokia Siemens Networks. U skladu s politikom središnjice u Münchenu, u Zagrebu jučer nisu željeli komentirati nagađanja o otpuštanjima i zatvaranjima tvrtkih ureda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koga briga, to je stranac, on može otpuštati u tišini… kao i HT….

New Report

Close