Proizvođači tekile zaratili s Muskom

Autor: Tomislav Pili , 15. studeni 2018. u 14:08
Elon Musk, izvršni direktor Tesle, Foto: Reuters

Meksikanci tvrde da ‘Teslaquila’ asocira na zaštićeni brend tequila.

Izvršni direktor proizvođača električnih automobila Tesla, Elon Musk, izazvao je negodovanje meksičke udruge proizvođača tekile nakon što je objavio kako će proizvesti svoju verziju tog žestokog alkoholnog pića. Nakon što je na Twitteru objavio kako “Teslaquila dolazi uskoro”, oglasilo se meksičko Regulatorno vijeće za tekilu (CRT).

Prema objavi CRT-a, “Teslaquila” asocira na “tequila”, a taj je brend zaštićen. Da bi se piće moglo zvati tekilom, mora zadovoljavati niz zahtjeva, podsjeća CRT, među kojima je i da piće mora biti proizvedeno u meksičkim državama Guanajuato, Jalisco, Michoacan, Nayarit ili Tamaulipas. Reuters navodi, pozivajući se na podatke američkog ureda za patente i robne marke, da je Tesla podnijela zahtjev za registraciju “Teslaquile” kao “destiliranog likera od agave” i “destiliranog likera od plave agave”. Slični zahtjevi podnijeti su i u Meksiku, Europskoj uniji i Jamajci.

Ako Musk želi proizvoditi tekilu, mora se povezati s nekim od ovlaštenih proizvođača, poštivati standarde proizvodnje i zatražiti ovlaštenje meksičkih institucija, naveo je CRT u priopćenju. Iz Tesle nisu komentirali navode meksičke udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close