Proizvođač streljiva HMT predstavljat će Bekto Precisu na američkom tržištu

Autor: Poslovni dnevnik , 06. prosinac 2016. u 21:59
Bekto Precisa iz Goražda već surađuje s brojnim svjetskim kompanijama

Kompanija specijalizirana na sportsko streljivo širi partnersku mrežu u BiH.

Howell Munitions&Tehnology (HMT), jedna od najvećih američkih kompanija za proizvodnju i distrubuciju streljiva i dijelova za streljivo želi nastaviti i proširiti saradnju s BiH tvrtkama iz vojne industrije.

Dave C. Howell, vlasnik i predsjednik kompanije, izjavio je za Fenu u Washingtonu kako je HMT prisutan u BiH od proljeća 2013. godine otkad sarađuju s Igmanom iz Konjica i Ginexom iz Goražda, a uskoro je u planu ostvarenje suradnje i s kompanijom Bekto Precisa iz Goražda, te otvaranje američkog tržišta za tu kompaniju. Suradnja s kompanijom Bekto, objasnio je Howell, podrazumijeva plasman njihovog proizvodnog asortimana u SAD.

"Nadamo se da ćemo biti predstavnik Bekto Precise u SAD-u", rekao je Howell. Prema njegovim riječima, ta suradnja utjecat će na porast broja radnih mjesta u partnerskim BiH tvrtkama, kao i u onim koje ih opskrbljuju. Na primjer, HMT ima ugovor s prijevozničkom BiH kompanijom DTS. Howell je istaknuo da HMT želi udvostručiti obujam dosadašnje suradnje s BiH kompanijama, koja bi trebala dosegnuti šest do osam milijuna dolara godišnje.

HMT je kompanija specijalizirana za sportsko streljivo, a Howell će biti jedan od sudionika Transatlantskog ekonomskog foruma u Washingtonu koji organizira Centar za transatlantske odnose SAIS pri Univerzitetu Johns Hopkins. Forum će okupiti predstavnike poslovnog i političkog života iz 13 zemalja šireg Mediterana, uključujući BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close