Proizvođač automobila otvara 5.000 radnih mjesta

Foto: Press Association/PIXSELL Foto: Press Association/PIXSELL

Iz kompanije su izvijestili da će zaposliti tisuću inženjera elektrotehnike i računarstva i četiri tisuće radnika u više sektora, uključujući proizvodnju.

Britanski proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover (JLR) planira zaposliti pet tisuća radnika kako bi proširio znanja i vještine na području tehnologije autonomnih i električnih automobila, prenose u ponedjeljak britanski mediji.

Iz kompanije su izvijestili da će zaposliti tisuću inženjera elektrotehnike i računarstva i četiri tisuće radnika u više sektora, uključujući proizvodnju.

Većina novih radnih mjesta bit će locirana u Velikoj Britaniji, a zapošljavanje će započeti iduće godine, piše BBC.

Proizvođač automobila, čiji je vlasnik indijski Tata Motors, zapošljava više od 40 tisuća ljudi u zemljama širom svijeta.

U Austriji planiraju proizvesti svoje prvo električno vozilo I-PACE. Naznačili su pritom da bi taj model željeli proizvoditi u Velikoj Britaniji budu li ispunjeni odgovarajući uvjeti, uključujući podršku vlade.

Iz JLR-a su kazali kako će do kraja desetljeća polovina svih novih modela automobila biti dostupna i u električnoj verziji, što od radnika zahtijeva nove vještine.

Komentari (1)
  • Romel
    Romel 19:05 19.6.2017.

    Ipak je sve u redu.
    Radi se o Britaniji i Austriji.
    Nakon čitanja naslova pomislio sam da se neko zabunio i došao u Hrvatsku.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!