Prodaje se Financial Times vrijedan oko milijardu funti

Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Pearson je potvrdio kako su u pregovorima o prodaji, ali nisu htjeli otkriti nikakve detalje.

Britanski izdavač Pearson odlučio je prodati londonski financijski dnevnik Financial Times jednoj globalnoj, digitalnoj novinskoj kompaniji, nakon što je u njegovu vlasništvu taj list bio gotovo 60 godina, doznaje Reuters u četvrtak od dobro upućenog izvora.

Iz Pearsona su potvrdili da su u uznapredovaloj fazi pregovora u vezi potencijalne prodaje lista, no nisu željeli podrobnije od tome govoriti.

Taj svjetski lider u segmentu izdavaštva za potrebe sustava obrazovanja vjeruje da je došao pravi trenutak da se u potpunosti fokusira na obrazovnu strategiju a ne više na sektor medija, kazao je Reutersu izvor koji je želio ostati neimenovana.

U ranijim izvješćima drugih medija sugerirano je da bi cijena FT-a mogla dosegnuti oko milijardu britanskih funti, premda analitičari smatraju da je to optimistična procjena. Među potencijalnim se kupcima po tim medijskim napisima nalaze agencija Bloomberg, njemački novinski izdavač Axel Springer i Thomson Reuters.

Glasnogovornik Thomson Reutersa nije želio komentirati spomenuta izvješća.

Britanski izdavač, utemeljen prije 171 godine, ima i značajan vlasnički udjel u izdavaču Penguin Random Houseu.

O prodaji tog globalnog poslovnog lista dugo se špekulira, budući da se Pearson sve više okretao uslugama u obrazovnom sustavu u Sjevernoj Americi i na novim tržištima. No, iz tvrtke su bili poručivali kako su predani poslovnom listu zbog njegova snažnog brenda, podsjeća Reuters.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve