Prihodi PSA grupe porasli 42 posto nakon preuzimanja Opela

Foto: Reuters Foto: Reuters

Broj prodanih automobila porastao je u prvom tromjesečju ove godine za 44 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na više od milijun.

Francuski proizvođač automobila PSA Group ostvario je u proteklom tromjesečju prihode od 18,8 milijardi eura, što je 42 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a dobri rezultati zahvaljuju se rastu prodaje vozila i preuzimanju Opel-Vauxhalla.

Broj prodanih automobila porastao je u prvom tromjesečju ove godine za 44 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na više od milijun.

Odjel grupe, koji uključuje proizvodnju Peugeot i Citoren vozila, ostvario je prihod od 10,2 milijarde dolara, što je 13,3 posto više nego godinu dana prije, dok je broj isporučenih vozila porastao za 6,6 posto.

Prihodi Opel-Vauxhalla iznosili su, pak, 4,84 milijarde eura, priopćio je PSA, no nije objavio usporedbu s prošlom godinom.

Nakon što je 2014. godine prošla radikalno restrukturiranje, PSA grupa ostvaruje veliku dobit, a lekcije iz restrukturiranja primjenjuje na Opel, tvrtku koju je prošle godine preuzela od američkog General Motorsa.

Planovi realizacije u cijeloj grupi pokazuju da će ovi snažni rezultati postati solidna osnova za budućnost, poručio je financijski direktor tvrtke Jean-Baptiste de Chatillon.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!