Prezaduženi crnogorski list Pobjeda na redu za privatizaciju

Autor: Poslovni dnevnik , 09. srpanj 2014. u 22:00
Pobjeda je najstariji list u Crnoj Gori

Pobjeda ima kredit od 6 mil. eura, dok državi, radnicima i dobavljačima duguje oko 2,2 mil. eura.

Crnogorsko Ministarstvo financija razmatra mogućnost privatizacije dioničkog društva Pobjeda, izdavača istoimenog lista, rekao je Branko Vujović, predsjednik natječajne komisije.

"Prije svega trebalo bi definirati postoji li zanimanje da se Pobjeda kao list sačuva, kao i broj djelatnika koje bi budući investitor bio spreman prihvatiti te status i ulaganje u tiskaru. Iz privatizacije treba izdvojiti objekt Pobjede koji je u vlasništvu države. Pitanje je postoji li u takvim uvjetima zanimanje ulagača i je li to moguće uz obveze koje Pobjeda ima kroz tekuće poslovanje", kaže Vujović. On kaže da nema saznanja je li u posljednje vrijeme bilo zanimanja za Pobjedu, koji je najstariji list u Crnoj Gori te u listopadu obilježava 70 godina postojanja.

Pobjeda ima 6 milijuna eura kreditnog zaduženja, više od 1,2 milijuna su obveze prema državi, 360.000 eura iznose obveze prema radnicima, dok je oko 650.000 eura dug prema dobavljačima. "S obzirom na kreditno zaduženje, dug prema dobavljačima i radnicima držim da bi najučinkovitiji model bio programirani stečaj jer bi investitor mogao bez smetnji nastaviti izdavanje lista", objasnio je Vujović.

Komentirajte prvi

New Report

Close