Prevent preuzeo njemački Car Trim

Autor: Poslovni dnevnik , 02. svibanj 2016. u 22:00
Prevent je postao vlasnik cijele grupe Car Trim, koja proizvodi u nekoliko zemalja

Proizvodnja autodijelova.

Prevent Grupa, najveći bosanskohercegovački izvoznik, preuzela je vlasništvo nad grupom Car Trim sa sjedištem u Njemačkoj. Riječ je o jednoj od vodećih kompanija u sektoru proizvodnje dijelova za automobilsku industriju, koja ima tvornicu i u Žepču.

Car Trim je godinama u vrhu ne samo europskih već i svjetskih proizvođača dijelova za unutrašnjost vozila, uključujući proizvode od visokokvalitetne kože i drugih materijala za najveće svjetske proizvođače automobila među kojima su Audi, Bentley, Opel, Porsche i Volkswagen. Prevent ovim preuzimanjem nije postao samo vlasnik tvrtke Car Trima u Bosni i Hercegovini, nego i cjelokupne grupe koja ima nekoliko proizvodnih lokacija u Njemačkoj, Češkoj i BiH, čime je potvrdio lidersku poziciju na europskom tržištu dijelova za autoindustriju.  Car Trim u Žepču, što je najveća pojedinačna lokacija te kompanije, zapošljava gotovo tisuću radnika, a cjelokupna grupa ima znatno veći broj zaposlenika.

Upravo je preuzimanjem Prevent Grupe omogućeno da kompanija u BiH nastavi s radom i zadrži postojeća radna mjesta. Tom milijunskom investicijom, Prevent ide korak dalje u jačanju BiH automobilske industrije, koja bilježi uspjehe i predstavlja motor ekonomskog rasta u cijeloj zemlji, piše list Dnevni avaz. Spašavanjem kompanije iz Žepča, Prevent Grupa pokazala je da je strateški opredijeljena za rast i razvoj cjelokupnog bosanskohercegovačkog gospodarstva, ističe list. "Istovremeno, jačamo svoju poziciju na europskom tržištu želeći na taj način stvoriti jaku i konkurentnu proizvodnju u BiH", rečeno je iz Prevent Grupe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close