Prevent opet zaustavlja Volkswagen?

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2018. u 07:30
Prije dvije godine VW je nekoliko dana morao prestati s proizvodnjom Golfa/Slavko Midžor/PIXSELL

Tvrtka BiH proizvođača autodijelova njemačkom divu povećala cijenu čak 1000 posto.

BiH proizvođač autodijelova mogao bi drugi put zaustaviti trake njemačkog Volkswagena, izvještava Indikator.ba.

U sporu između dvije tvrtke koji traje od 2016. godine, Prevent grupa je, prema pisanju Manager Magazina, stavila njemačkog automobilskog diva pred novo iskušenje povećanjem cijene ugovora o nabavi za 1000 posto.

Ubrzo nakon što je Prevent preuzeo ljevaonicu za automobilsku industriju Neue Halberg Guss (NHG) sa sjedištem u Saarbrikenu, ova tvrtka ispostavila je svojim klijentima nove cijene: umjesto 90 mil. eura koliko je ranije dogovoreno, NHG traži 900 mil. eura za ugovor o opskrbi, navodi magazin.

Njemački mediji pišu kako je to opasno za Volswagen i moglo bi još jednom zaustaviti proizvodnju u VW-u.

U ljeto 2016. godine Preventove tvrtke ES Automobilguss i Car Trim zaustavile su isporuke dijelova Volkswagenu zbog prethodnog VW-ovog otkazivanja ugovora bez obrazloženja, uslijed čega je njemački proizvođač nekoliko dana prestao s proizvodnjom Golfa jer nije mogao brzo pronaći zamjenske dobavljače.

Na to je koncern iz Wolfsburga otkazao saradnju s Preventom, ali BiH grupa preuzela je u međuvremenu ljevaonicu NHG. Sada se sukob proširio na tu tvrtku koja je, kako navode njemački mediji, postala novo sredstvo Preventovog pritiska na VW.

"Uvijek kada se činilo da će se moćna korporacija lako obračunati s relativno malim Preventom, pobunjenici su VW carstvu zadali novi udarac", navode njemački mediji.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovi koji podržavaju Prevent; razumljiva je vaša solidarnost sa zemljakom iz Bosne, ali to je Prevent Prevara. Prevarili su VW 1000% i onda sa tim pokradenim još im zapaprili cijene 1000% A nijemcima, tim zlim radnim ljudima (kako to kaže osi3 i trader) bi trebala biti pouka kako prolaze investicije u Bosnu 😉

Podržava vlasnika Preventa u borbi opritiv beskrupulozne Njemačke koja svoje radnike plaća odlično a druge cijedi do zadnjeg centa radi većeg profita. Pritom lažu i varaju cijeli svijet kako smo vijdeli. To je za njih Europa, oni gospodari a mi ostali robovi koji radimo za siću. Naprijed Prevent!

To je zemlja čija će izopačena varijanta dirigirane ekonomije uništiti cijelu Europu: u vrhu većine njemačkih korporacija ne sjede najsposobniji, nego oni s političkom podrškom i “rasnim pedigreom”, i zato Njemačka ima najgori korporativni menadžment na svijetu, a niti brutalni skandali poput onog s namještanjem rezultata motora nisu uzdrmali tu nacionalističku strukturu.

New Report

Close