Prevent Interior proizvodit će namještaj za Starbucks

Autor: Poslovni dnevnik , 27. listopad 2016. u 14:08
Prevent već ulaže u proizvodnju namještaja u BiH

Trenutno traju pripreme za početak posla, a planirana je mjesečna proizvodnja 300 komada namještaja za Starbucks kafiće diljem Europe.

Prevent Interior, član Prevent grupe, do kraja ove godine počet će proizvodnju namještaja za poznati lanac kafića Starbucks, potvrđeno je za Klix.ba. Nakon što je u proteklom razdoblju potpisan ugovor o suradnji te dvije kompanije, uspješno je okončan i tzv. process audit kojim je Prevent Interior verificiran kao dobavljač te je utvrđen vremenski plan isporuka.  

 

20tvrtki

obuhvaćeno je Prevent grupom koju je osnovao Nijaz Hastor

"Preuzimanjem dva vodeća brenda u području proizvodnje namještaja u Njemačkoj Prevent grupa pokazala je opredijeljenost za razvoj te industrije, te smo zahvaljujući prepoznatljivosti brenda ubrzo stupili u kontakt s nekoliko velikih kupaca. Jedan od njih je i Starbucks, koji je prepoznao kvalitet i pouzdanost tradicionalnih brendova u kombinaciji s poduzetničkom vizijom te Prevent grupu izabrao kao strateškog partnera za Europu", rekao je Ismir Korijenić, voditelj divizije namještaja Preventa u BiH. Prevent u vlasništvu Nijaza Hastora preuzeo je većinski paket dionica u vodećoj njemačkoj kompaniji za proizvodnju namještaja Machalke sredinom prošle godine.

Machalke je specijaliziran za proizvodnju luksuznog namještaja od prirodne kože i punog drva, a u Preventu su procijenili da BiH u tom segmetu ima veliku konkurentsku prednost. Uz raspoloživo visokokvalitetno drvo, BiH raspolaže i sa značajnim proizvodnim kapacitetima i dugom tradicijom u obradi drva. Prema riječima Ismira Korijenića, trenutno traju pripreme za početak proizvodnje za američkog partnera, a planirana je mjesečna proizvodnja 300 komada namještaja za Starbucks kafiće diljem  Europe.

Riječ je o prepoznatiljivom i jedinstvenom dizajnu namještaja koji taj lanac ima u svojim objektima, a prema planu, količine će se povećavati. Prevent grupa prethodnih godina investirala je značajna sredstva u razvoj industrije namještaja u BiH. Trenutno se u Visokom proizvodi tapacirani i namještaj za luksuzne jahte, a uskoro je planirano i službeno pokretanje proizvodnje pločastog i masivnog namještaja u Ključu, gdje je grupa nedavno uložila u novi objekt. 

Svestrani

Od autodijelova do banaka
Braća Kenan i Damir Hastor preuzeli su vođenje obiteljskog carstva od oca Nijaza Hastora. Prevent grupa i ASA grupa obuhvaćaju više od 20 tvrtki u BiH, kao i u Njemačkoj, Austriji, Rumunjskoj, Španjolskoj, Brazilu, Mađarskoj i Turskoj. Osnovna djelatnost Preventa je proizvodnja autodijelova, prije svega kožnih sjedišta, dok je ASA grupa, uz prodaja automobila i leasing, aktivna i u osiguranju, bankarstvu i zdravstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close