Preminuo vlasnik modnog carstva: Brend iznimno popularan i među Hrvatima

Autor: Poslovni.hr , 09. srpanj 2019. u 14:10
Foto: Reuters

Osnivač Primarka Arthur Ryan umro je u 83. godini, priopćeno je iz tvrtke.

Ryan je otvorio svoj prvi dućan, Penneys, u Dublinu prije više od 50 godina, nakon što mu je šef dao zadatak stvaranja trgovine s odjećom na popustu, prenosi Daily Mail.

Nešto više od 10 godina kasnije otvorio je posao u Velikoj Britaniji, nazvavši trgovinu Primark kako bi izbjegao pravnu bitku s američkim brandom JC Penney.

Primark je postao veliko ime i brend, donoseći 'jeftini chic' u UK High Street s ukupno 370 trgovina u 12 različitih zemalja.

Ryan, koji se često opisuje kao radoholičar, bio je izvršni direktor do 2009. godine, stupivši tada na mjesto predsjednika gdje je ostao do svoje smrti. Nadgledao je ogromnu ekspanziju poslovanja, s prodajom vrijednom 2 milijarde funti godišnje.

Maloprodajni tajkun pretrpio je veliku osobnu tragediju kada su se njegov sin, unuk i djevojka unuka utopili u luci Baltimore u West Corku u lipnju 2015. godine.

Njegov sin Barry, 51, zaronio je u vodu kako bi spasio svog sina Barryja Juniora, 21, i njegovu djevojku Niamh, no svi su kasnije pronađeni mrtvi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close