Pradine cipele dolazit će i iz Apatina

Autor: Poslovni dnevnik , 06. studeni 2017. u 13:48
Kapacitet nove tvornice trenutno je 250 do 300 pari cipela dnevno

Tvrtka Insert iz Rume, koja već proizvodi obuću za Talijane, otvorila je novi pogon.

Kompanija Insert iz Rume u Srbiji, koja surađuje s talijanskim brendovima Prada i Valentino, otvorila je prošlog tjedna novi pogon za proizvodnju obuće u Apatinu.

Probna proizvodnja počela je prije dva tjedna, a za strojevima je već oko 70 radnika. Kako za eKapiju kaže Žarko Kojić, direktor kompanije, kapacitet nove tvornice je 250 do 300 pari obuće dnevno, a kada bude radila punim kapacitetom, što se očekuje sredinom 2018. godine, proizvodnja cipela bit će više nego dvostruka.

"Do sredine sljedeće godine planiramo proizvoditi 700 pari obuće dnevno, a u pogonu će biti zaposleno oko 150 radnika. Dosad smo u novu tvornicu uložili oko milijun eura", kaže Kojić, objašnjavajući da je riječ o brownfield investiciji, te da će u strojeve i obnovu dijela zgrade koju su kupili biti uloženo još oko 350.000 eura.

Novi kapaciteti bit će gotovo u potpunosti namijenjeni izvozu, a kako kaže Kojić, za talijanske partnere isporučivat će gornje dijelove obuće (oko 70% proizvodnje), kao i gotove proizvode.  Kompanija Insert već proizvodi obuću u svojoj tvornici u Rumi, gdje se dnevno izradi 1200 pari. Cipele se proizvode za talijansko tržište, dok je 20 posto namijenjeno domaćem tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close