Ponovno proizvodnja u zrenjaninskoj Jugoremediji

Autor: Poslovni dnevnik , 17. studeni 2013. u 22:00
Zaposlit će se 86 radnika

Tvornica lijekova dugo je bila u problemima.

U pogonima zrenjaninske tvornice lijekova Jugoremedija početkom sljedećeg tjedna ponovno kreće proizvodnja, piše Politika.

Ta nekad renomirana tvornica nakon neuspješne privatizacije i brojnih problema završila je u stečaju, a pogone je zakupila tvrtka Union medic iz Novog Sada. Sada su pojedini dijelovi tvornice već u funkciji, a 39 bivših radnika ove farmaceutske kompanije angažirano je na svojim radnim mjestima, dok će do početka proizvodnje 18. studenog biti zaposleno ukupno 86 radnika. Kristina Duđik, voditeljica proizvodnje, kaže da je izbor radnika već obavljen i da je vrlo važno da od 86 zaposlenika nema nijednog koji ranije nije radio u Jugoremediji.

"Ukoliko se ostvare planovi u sljedećem krugu bit će zaposleno još 60 ljudi i krenut će proizvodnja u dvije smjene", kaže Duđik. No, ozbiljnije je kada je riječ o postupku stečaja koji se nad Jugoremedijom vodi pred zrenjaninskim Privrednim sudom. Nedavno se upravo Union medic kupnjom vlasničkog udjela koji je pripadao tvrtki Dušana Davida Mladena, američkog biznismena srpskog porijekla, svrstala među vjerovnike Jugoremedije te je dobila pravo da ponudi plan reorganizacije, što znači da je budućnost Jugoremedije u njenim rukama. Najavljena je i nova procjena kapitala čija je vrijednost jedva pokrivala jednu trećinu dugovanja Jugoremedije. Ipak, očekuje se da sudbina tvornice pred sudom neće utjecati na početak proizvodnje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close