Po uzoru na austrijsku maticu, Vipnet do kraja 2018. postaje A1

Autor: Bernard Ivezić , 14. lipanj 2018. u 22:00
Jirí Dvorjančanský, čelnik Vipneta i Alejandro Plater, predsjednik uprave A1 Telekom Austria grupepd

Drugi po veličini operater u Hrvatskoj slijedit će promjenu imidža cijele grupacije.

Drugi po veličini operater u Hrvatskoj do kraja godine promijenit će ime. Vipnet će se preimenovati u A1 Hrvatska, brend Vip pretvoriti u brend A1, a poslovni brend Vip Metronet Business Solutions postat će A1 Business Solutions, priopćili su jučer iz te kompanije. Ostali brendovi, među kojima su B.net i Tomato, ostat će aktivni na tržištu. Ovaj rebranding dio je promjene imidža cijele grupe Telekom Austrija, vlasnika Vipneta. Telekom Austria Grupa kao A1 Telekom Austria Grupa želi se na ovaj način pokazati da je vodeći pružatelj digitalnih servisa i komunikacijskih rješenja u središnjoj i istočnoj Europi. Posluje u sedam država i ima 24 milijuna korisnika.

'Nastavit ćemo tradiciju'

Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave Vipneta ističe da će novi brend nastaviti tradiciju koju su utrli prije 19 godina kada je Vipnet ušao na hrvatsko telekom tržište i pokrenuo tržišno natjecanje.

“Prilagodbom digitalnoj evoluciji koja se zbiva oko nas i sami se mijenjamo i postajemo digitalna tvrtka. S brendom A1 želimo i dalje biti pouzdan partner našim korisnicima te istodobno osnažiti njihove digitalne živote”, kaže Dvorjančanský. Navodi da je uvođenje brenda A1 strategija koju matica ima za sva tržišta u regiji, a da korisnici zbog toga neće morati mijenjati ni SIM kartice ni bilo kakvu drugu opremu.

 

24 milijuna

korisnika ima Telekom Austria Grupa

Dvorjančanský ističe da je Vipnet u manje od dva desetljeća potvrdio svoj status inovatora na hrvatskom telekomunikacijskom tržištu. Navodi da su prvi predstavili inovativne proizvode i usluge kao što su prva prepaid usluga, multimedijske poruke (MMS), videopozivi, usluga SMS plaćanja parkiranja vip.sms pa sve do 3G i 4G mreže. “U tom kratkom vremenu Vipnet se iz mobilnog operatora transformirao u potpuno konvergentnoga tržišnog igrača koji nudi mobilne, fiksne, TV i ICT proizvode i usluge”, kaže Dvorjančanský.

Pojašnjava da danas Vipnet više ne može biti samo telekomunikacijska tvrtka ili mrežni operator. Navodi da će uz brend isto tako promijeniti i ime pravnog subjekta u Hrvatskoj. Naglašava da će ih novo ime samo još više obvezati da predano i užurbano nastave s izgradnjom gigabitnog društva u Hrvatskoj.

Razvoj tržišta

“Od početka Vipnet stalnim ulaganjima i inovacijama značajno pridonosi razvoju i napretku hrvatskog telekomunikacijskog tržišta, a kao A1 Hrvatska nastavit ćemo s ulaganjima u mobilne i fiksne mreže nove generacije i nove tehnologije omogućavajući stvaranje gigabitnog društva u Republici Hrvatskoj”, zaključuje Dvorjančanský.

Komentirajte prvi

New Report

Close