Philips u drugom tromjesečju ostvario neto dobit od 274 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2015. u 12:47
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/PIXSELL

Poboljšanje marži u segmentu Philipsovih proizvoda namijenjenih brizi o zdravlju najvećim su dijelom anulirali snažan dolar i investicije.

Europski proizvođač elektronske robe Philips u drugom je tromjesečju ove godine ostvario rast neto dobiti od 12,8 posto na godišnjoj razini, zahvaljujući rastu prihoda u segmentu proizvoda namijenjenih brizi za zdravlje, kao i poboljšanju marži u segmentu proizvodnje potrošačkih roba i rasvjete.

Neto dobit u navedenom je razdoblju tako dosegnula 274 milijuna eura, nasuprot 243 milijuna eura u istom razdoblju godine ranije, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno izvješće o rezultatima poslovanja u drugom tromjesečju.

Poboljšanje marži u segmentu Philipsovih proizvoda namijenjenih brizi o zdravlju najvećim su dijelom anulirali snažan dolar i investicije, dok su operativne marže u segmentu potrošačkih roba i rasvjete poboljšane zahvaljujući mjerama restrukturiranja.

Izvršni direktor Frans van Houten u priopćenju je kazao da je ohrabren Philipsovim poboljšanjima, ali je dodao da je sve više zabrinut zbog globalnog makroekonomskog okruženja "posebno u Kini, u Rusiji i Latinskoj Americi".

Pa ipak, u tom proizvođaču potrošačkih roba poput aparata za brijanje, četkica za zube i aparata za kavu kao i opreme u segmentu brige za zdravlje poput CT uređaja, očekuju skroman rasta prihoda u ovoj godini i nastavljeno poboljšanje poslovanja u 2016. godini.

Philips planira prodaju odjela poslovanja s rasvjetom, najvećeg u svijetu, ili putem klasične prodaje ili putem burze. U kompaniji procjenjuju da će ih taj postupak stajati između 200 do 300 milijuna eura u ovoj godini, što je manje u usporedbi s ranije očekivanim iznosom između 300 i 400 milijuna eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close