Philip Morris International najavio velika ulaganja i otvaranje 500 novih radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2017. u 14:20
FOTO: Press

IQOS i HEETS dostupni su odraslim pušačima u Italiji od studenog 2014., a u Njemačkoj od lipnja 2016. godine.

Philip Morris International (PMI) planira uložiti oko 320 milijuna dolara u novo „high-tech“ postrojenje u Dresdenu u Njemačkoj, u kojem će proizvoditi HEETS, duhanske umetke koji se koriste s elektronskim uređajem za grijanje duhana IQOS. Izgradnja objekta od 80.000 m2 trebala bi započeti krajem 2017. godine, a očekuje se da će novo postrojenje s radom započeti 2019. godine te pritom otvoriti novih 500 radnih mjesta.

Istovremeno, PMI će uložiti i dodatnih 500 milijuna eura u svoje prvo postrojenje za proizvodnju bezdimnih proizvoda u Crespellanu pored Bologne u Italiji za povećanje proizvodnih kapaciteta, a sve kako bi se zadovoljila potražnja odraslih pušača za ovim proizvodom.

Nastavljanjem ulaganja, PMI širi  popis zemalja u kojima proizvodi svoje duhanske proizvode za IQOS. Uz to, PMI je nedavno najavio i prenamjenu svojeg postojećeg postrojenja u Grčkoj. Do kraja 2018. godine kompanija planira ostvariti ukupnu godišnju proizvodnju duhanskih umetaka za grijanje (HEETS) do otprilike 100 milijardi jedinica. IQOS je jedna od četiri platforme znanstveno potkrijepljenih proizvoda koji ne proizvode dim i koje PMI razvija kako bi odgovorio na potrebu odraslih pušača za boljim alternativama cigaretama.

IQOS i HEETS dostupni su odraslim pušačima u Italiji od studenog 2014., a u Njemačkoj od lipnja 2016. godine, nakon pilot komercijalizacija u Milanu, odnosno u Münchenu, Frankfurtu i Berlinu. IQOS je trenutno dostupan u ključnim gradovima na više od 25 tržišta diljem svijeta.

Komentirajući ove najave, André Calantzopoulos, izvršni direktor PMI, je izjavio: „Već je preko 2 milijuna ljudi diljem svijeta prestalo pušiti cigarete i prebacilo se na IQOS, a znamo da je to tek početak. U potpunosti smo predani udovoljiti zahtjevima pušača za potencijalno manje štetnim alternativama cigaretama, poput IQOS-a.“

Komentirajte prvi

New Report

Close