Pad prihoda i dobiti Hewlett-Packarda u proteklom tromjesečju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. studeni 2014. u 10:57
Reuters

Prodaja tvrtke pala je u proteklom tromjesečju za 2,5 posto, na 28,41 milijarde dolara, s 29,13 milijardi godinu ranije, objavio je u utorak HP.

Američka kompanija Hewlett-Packard izvijestila je o padu tromjesečnih prihoda u gotovo svim segmentima poslovanja na godišnjoj razini, što ukazuje na slabosti tog tehnološkog diva uoči planiranog razdvajanja odjela za poslovne usluge od tradicionalne proizvodnje računala i pisača.

Prodaja tvrtke pala je u proteklom tromjesečju za 2,5 posto, na 28,41 milijarde dolara, s 29,13 milijardi godinu ranije, objavio je u utorak HP.

Dobit je pala za 2,7 posto, na 2,01 milijarde dolara, dok je prema više tradicionalnoj računovodstvenoj osnovi, dobit pala za 5,7 posto, na 1,33 milijarde dolara.

"Uvijek sam govorila da preokret nije linearan. Upravo smo tamo gdje smo mislili da ćemo biti", kazala je izvršna direktorica Meg Whitman. obrazlažući poslovne rezultate.

Odjel za kompanije i odjel za poslovne usluge, područja koja je Whitman ranije označila kao pokretače rasta, zabilježili su pad prihoda od 4, odnosno 7 posto.

Odjel za osobna računala, najveći i najstariji, povećao je prihode za 4 posto, nakon 12-postotnog skoka u prethodnom tromjesečju, dok su prihodi od prodaje pisača pali za 5 posto.

Kompanija je najavila prošlog mjeseca da će odvojiti poslovanje vezano za računala i pisače od poslovanja vezanog za poslovne hardvere i usluge, te da će u restrukturiranju ukinuti 5.000 radnih mjesta.

Komentirajte prvi

New Report

Close