Orco poslovao s gubitkom u prvoj polovini godine

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. kolovoz 2014. u 10:37
Foto: Thinkstock

Grupa za razvoj nekretnina Orco Property Group izvijestila je da je u prvoj polovini godine poslovala s neto gubitkom od 63 milijuna eura.

Grupa za razvoj nekretnina Orco Property Group izvijestila je da je u prvoj polovini godine poslovala s neto gubitkom od 63 milijuna eura.

Gubitak ne uključuje prihod od prodaje nedovršenog projekta luksuznog stambenog tornja u Varšavi Zlota 44, objavljene sredinom tjedna. U prvoj polovini prošle godine grupa je poslovala s neto dobiti od sedam milijuna eura.

Prihodi su više nego prepolovljeni, na 16,8 milijuna eura, pri čemu je prošlogodišnji rezultat poduprla prodaja zemljišta u Pragu, navodi se u jučer objavljenom izvješću.

Iz Orca napominju da će zaključena prodaja varšavskog nebodera djelomično 'pokriti' otpis u visini 47 milijuna eura u trećem ovogodišnjem tromjesečju.

U srijedu je Orco priopćio da je prodao projekt Zlota 44 podružnici međunarodnog konzorcija Amstar i BBI Development za 63 milijuna eura u gotovini. Transakcija uključuje i preostala Orcova kreditna dugovanja prema poljskoj banci Pekao, navodi se u priopćenju.

Grupa je prošle godine zabilježila peterostruko veći gubitak nego u 2012., od 227 milijuna eura, dobrim dijelom upravo zbog ogromnog iznosa rezervacija, otpisa i prilagodbe vrijednosti na varšavskom tornju.

Komentirajte prvi

New Report

Close