Objavljena lista najpoželjnijih poslodavaca u Njemačkoj

Autor: Tomislav Pili , 19. svibanj 2017. u 14:00
Foto: Thinkstock

Među 10 tvrtki u kojima bi Nijemci najradije htjeli posao pet je njemačkih, četiri američka te jedan nizozemski poslodavac.

Velike tehnološke kompanije, uspješni startupovi te utjecajne konzultantske kuće među deset su najpoželjnijih poslodavaca u Njemačkoj, prema istraživanju LinkedIna. Ta je profesionalna društvena mreža analizirala koje tvrtke u najvećem europskom gospodarstvo dobivaju najviše upita za zaposlenje, bilo kroz otvorene molbe ili prilikom raspisivanja natječaja za slobodna radna mjesta.

Među 10 tvrtki u kojima bi Nijemci najradije htjeli posao pet je njemačkih, četiri američka te jedan nizozemski poslodavac. Na prvom je mjestu Zalando, internetski trgovac odjećom osnovan 2008. godine, a ove godine proglašen najboljim mjestom za rad u Njemačkoj. Sjedište Zalanda je u Berlinu, a zapošljava 10.000 ljudi.

Iza njega je globalna konzultantska kuća McKinsey, a slijedi je još jedna njemačka internetska kompanija, Rocket Internet. Četvrto i peto mjesto zauzimaju američki internetski divovi Google i Amazon. Računovodstvena tvrtka KPMG zauzela je šesto mjesto, a od sedmog do devetog smjestile su se njemačke kompanije. To je proizvođač sportske opreme Adidas, pa najstariji farmaceut na svijetu, Merck, te na kraju proizvođač softvera SAP koji mnogo čini na zapošljavanju autističnih osoba. Na začelju liste još je jedna konzultantska kuća, Boston Consulting Group. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Kakve nebuloze! Amazon i Zalando u svojim skadištima/logističkim centrima, a to je 90% svih radnih mjesta, plaćaju zakonski minumum. Zbog toga je Amazon prošle godine imao i velike štrajkove a kod Zalando u Großbeeren, 30 km od Berlina, dolaze Poljakinje u busevima direktno iz Poljske, voze se preko sat i pol u jednom pravcu. Niti 5% ih nezna njemački jezik, jedino predradnice nešto natucaju. Vjejojatno se u ovim slučajevima radi u uredskim poslovima.

New Report

Close