Novi šef Renaulta osvojio simpatije

Autor: Tomislav Pili , 27. siječanj 2019. u 22:00
Foto: Igor Kralj / Pixsell

Suradnici ga hvale.

Francuska poslovna zajednica i sindikati sa simpatijama gledaju na novog predsjednika Renaulta kojeg opisuju kao suštu suprotnost prethodniku Carlosu Ghosnu. Jean-Dominique Senard napustio je kormilo Michelina te je u četvrtak postao prvi čovjek francuskog proizvođača automobila. Dosadašnji šef Carlos Ghosn koji je već dva mjeseca u pritvoru u Japanu zbog financijskih malverzacija u Nissanu netom prije Senardovog izbora dao ostavku.

Jean-Domique Senard pripadnik je francuske elite, iz obitelji s plemićkim korijenima i školovan na prestižnoj poslovnoj školi HEC. S bivšim predsjednikom Carlosom Ghosnom veže ga karijera u Michelinu, proizvođaču guma za automobile i kamione. No, tu svaka sličnost prestaje. Za Francka Daouta, čelnika Renaultove podružnice sindikata CFDT novi šef kompanije je samozatajniji i izravniji od Carlosa Ghosna. “On je dobar s ljudima, Carlos Ghosn je bio hladniji i distanciraniji”, tvrdi Daout za Financial Times.

Tamošnja poslovnog zajednica opisuje ga kao staloženog lidera koji ne srlja u sukobe. Valja naglasiti kako je Senard u dobrim odnosima s ministrom financija Brunom Le Mairom te ima povjerenje i predsjednika Emmanuela Macrona. Vlada drži 15 posto udjela u Renaultu.

Komentirajte prvi

New Report

Close