Novi problemi s Toyotama

Autor: Ksenija Kale , 10. listopad 2012. u 22:00
Toyota će u servisnoj kampanji kontaktirati 6959 hrvatskih vlasnika modela Yaris, Corolla, Auris i RAV 4

Na servis pozvano 7,4 milijuna vozila u cijelome svijetu.

Japanski autoproizvođač Toyota zbog problema s prekidačima kojim se upravlja električnim podizačima stakala na servis povlači 7,4 milijuna vozila u cijelome svijetu. Stavljanje ulja na prekidač može ga rastopiti ili čak zapaliti.

U tvrtki su priopćili da žele provjeriti posebno fluor-mazivo koje se koristi na vozačevoj strani sustava za podizanje prozora. Problem je nastao zbog neravnomjerne upotrebe maziva tijekom montaže. Toyota zbog tih problema na servis u Europi povlači 1,39 milijuna, u SAD-u 2,47 milijuna, a u Kini 1,4 milijuna vozila. Serviseri će pregledati vozila i, bude li potrebno, zamijeniti prekidače. U Hrvatskoj će u servisnoj kampanji kontaktirati 6959 vlasnika vozila zbog pregleda vozila te nanošenja specijalnog sloja masti koji će osigurati neometan rad električnih prekidača podizača stakala, poručuju u Toyoti. Riječ je o modelima Yaris, Corolla, Auris i RAV 4, proizvedenim od rujna 2006. do prosinca 2008. godine.

"Upozoravamo vlasnike da zbog usporenog ili otežanog pomicanja električni prekidač samoinicijativno ne podmazuju komercijalno dostupnim sredstvima za podmazivanje jer time mogu izazvati nepotrebno pregrijavanje prekidača i njegovo rastapanje", napominju u Toyoti Hrvatska. Na internetskoj stranici www.toyota.hr postavljen je obrazac na kojem vlasnici vozila mogu provjeriti je li njihovo vozilo uključeno u preventivnu servisnu kampanju. Dolazak u servis bit će iskorišten za dodatno informiranje vlasnika vozila, poručuju u Toyoti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close