Nokia potvrdila: Zapošljava 2500 francuskih inženjera

Autor: Poslovni dnevnik , 03. listopad 2017. u 21:59
Foto: Reuters

Predsjednik Emmanuel Macron kao ministar 
gospodarstva je 2015. i 2016. godine nadgledao sklapanje posla s Nokiom te ga odobrio.

Nokia je potvrdila svoju predanost otvaranju radnih mjesta u području razvoja i istraživanja u Francuskoj, kazao je državni tajnik u francuskom ministarstvu gospodarstva, iako će finski proizvođač telekomunikacijske opreme i dalje moći ukinuti na stotine radnih mjesta u drugim područjima. Kada je početkom 2016. kupila francusko-američku kompaniju Alcatel-Lucent, Nokia se obvezala zaposliti 500 ljudi u razvoju i istraživanju te zadržati trenutnih 4200 zaposlenih dvije godine.

Početkom prošlog mjeseca objavila je planove o ukidanju 600 radnih mjesta u središnjici i službama za podršku do kraja 2019. godine, a sindikati i francuska vlada su izrazili sumnju hoće li ovi rezovi predstavljati kršenje ranije dogovorenog. “Postavljena je vrlo jasna obveza: nema ukidanja 4200 radnih mjesta … i nešto što je također važno, ukupno 2500 radnih mjesta u istraživanju i razvoju prije kraja 2018.”, izjavio je državni tajnik Benjamin Griveaux nakon sastanka sindikata i čelnika francuske podružnice Nokie, koji je trajao dulje od tri sata. Predsjednik Emmanuel Macron kao ministar 
gospodarstva je 2015. i 2016. godine nadgledao sklapanje posla s Nokiom te ga odobrio. Tada se našao pod udarom kritika zbog dopuštanja akvizicije nečeg što se smatralo “narodnim blagom”.     

Komentirajte prvi

New Report

Close