Metro prodao robne kuće Kanađanima za dvije milijarde eura

Autor: Poslovni.hr/H , 15. lipanj 2015. u 11:14
Foto: Reuters

Kupovna cijena je 2,825 milijardi eura. Ovom transakcijom Metro očekuje pozitivan novčani priljev od približno 1,6 milijarde eura, kao i da će značajno smanjiti neto dug

Njemački maloprodajni div Metro objavio je u ponedjeljak da je pristao prodati lanac robnih kuća Kaufhof kanadskoj grupi Hudson Bay za 2,2825 milijarde eura (3,2 milijardi dolara).

"Metro je danas potpisao ugovor s Hudson Bay Company o prodaji Galeria Kaufhofa koji uključuje robne kuće u Njemačkoj (Galeria Kaufhof) i Belgiji (Galeria Inno), kao i odgovarajući portfelj nekretnina", objavila je njemačka tvrtka.

"Kupovna cijena je 2,825 milijardi eura. Ovom transakcijom Metro očekuje pozitivan novčani priljev od približno 1,6 milijarde eura, kao i da će značajno smanjiti neto dug, za oko 2,7 milijarde eura", navodi se u priopćenju.

Iz Metroa su također priopćili kako od transakcije očekuju pozitivan učinak na operativnu dobit "u regiji od oko 700 milijuna eura". Transakcija bi trebala biti zaključena do kraja rujna, dodaje se.

Komentirajte prvi

New Report

Close