Nitko neće nekretnine propalog slovenskog Viator & Vektora

Autor: Ante Pavić , 20. siječanj 2014. u 15:14
Stečajni upravitelj Viator &Vektora sada razmišlja o prodaji poslovnog kompleksa Rudnik u dijelovima

Nitko se nije javio na javnu dražbu za prodaju prostranog poslovnog kompleksa Rudnik u Ljubljani u vlasništvu Viator & Vektora.

Nitko se nije javio na javnu dražbu za prodaju poslovnog kompleksa Rudnik u Ljubljani u vlasništvu autoprijevozničke tvrtke Viator & Vektor u stečaju, iako je početna cijena kompleksa od oko 115 tisuća kvadrata iznosila 40,3 milijuna eura, odnosno pet milijuna eura manje nego u lipnju prošle godine, piše slovensko Delo.

 

40,3milijuna

eura bila je početna cijena za poslovni komples Rudnik

Silvo Zorec, stečajni upravitelj grupacije, odlučio se sniziti cijenu jer prethodne dražbe nisu bile uspješne. Nitko nije zainteresiran za objekte površine 23 tisuće kvadrata u kojima se nalaze poslovni prostori, carinsko skladište i učilišni centar Iveco. Stečajni upravitelj zbog neuspjeha još jedne dražbe razmišlja o prodaji centra u dijelovima. "Očekujem da će u roku mjesec dana biti završena parcelizacija kompleksa, što je temelj za prodaju u dijelovima. Za sada je rano govoriti o tome na koliko će se dijelova kompleks podijeliti", kazao je Zorec za Delo. 

Naredba suda
Kompleks nije jedina nekretnina u vlasništvu Viator Vektora pa će se prodaja ostatka imovine preko javne dražbe održati 6. veljače. Riječ je o uredskim prostorima od 50,2 metra kvadrata u Ljubljani čija je početna cijena 65 tisuća eura, uredima u Obrežju od 118,7 metara kvadratnih s parkirališnim mjestima čija je početna cijena 70.000 eura, zgrada u Ljubljani od 1223 metara kvadratnih s pripadajućom travnatom površinom od 2666 kvadrata po cijeni od 900.000 eura. Sud je također naložio dražbu zgrade u Zelenoj jami od 560 metara kvadratnih s pripadajućim zemljištem od 2480 kvadrata čija je cijena snižena sa 820 tisuća na 750 tisuća eura. Osim toga, na prodaju je većina nekretnina Viator & Vektora Logistike u stečaju. Stečajni upravitelj tog poduzeća Tone Jagodic prošli je tjedan objavio javni poziv za prikupljanje ponuda za prostore u Pilberku i većini nekretnina u Škofji Loki. U Pilberku je na prodaju poslovna zgrada s uredskim prostorima i pripadajućim asfaltiranim parkiralištem, a Viator & Vektoru je služila za servisiranje i održavanje vozila. Početna cijena tog prostora je 605.000 eura, a rok za davanje ponuda 10. ožujak. Osim toga, Viator & Vektor Logistika je i vlasnik stana od u Škofji Loki čija je početna cijena 49.752 eura. 

Prodaju i parkiralište
U Škofji Loki su na prodaju i ostale nekretnine, kao primjerice objekt za servisiranje u održavanje vozila i tehničke preglede motornih vozila te ugostiteljski objekt i asfaltirano parkiralište s pripadajućim zemljištem. Grupacija Viator & Vektor u stečaju je od lipnja 2012. godine, a stečajni upravitelj je priznao dugove u visini od 353,8 milijuna eura. Najveći vjerovnik je Viator & Vektor Logistika u stečaju koja od vlastite grupacije potražuje 104,5 milijuna eura, a slijede je sve najveće slovenske banke.

Neostvareno

Logistički centar u Zagrebu

Viator & Vektor Zagreb, tvrtka u vlasništvu slovenske skupine, prije pet godina imala je velike planove o izgradnji poslovno-logističkog centra u Zagrebu. Ambiciozna uprava željela je, naime, stvoriti najveći logistički servis u Hrvatskoj, ali se ništa od toga nije ostvarilo.

Komentirajte prvi

New Report

Close