Niskobudžetna avionska kompanija planira ukinuti 500 do 700 radnih mjesta

Foto: Getty Images Foto: Getty Images

O'Leary je pak u veljači objavio da će u najvećoj europskoj niskotarifnoj aviokompaniji ostati još pet godina.

Niskobudžetna irska zrakoplovna kompanija Ryanair planira ukinuti od 500 do 700 radnih mjesta, objavio je u četvrtak izvršni direktor Michael O'Leary, koji bi istodobno zahvaljujući zelenom svjetlu dioničara u idućih pet godina mogao računati na 100 milijuna eura bonusa.

Ryanair ima viša od 500 pilota, kazao je O'Leary, istaknuvši da planira ukinuti između 500 i 700 radnih mjesta, uključujući i ona u sjedištu kompanije u ​​Dublinu.

Nekim radnicima ponuđen je neplaćeni 12-mjesečni dopust dok bi ostali od sljedećeg tjedna mogli početi dobivati obavijesti o otkazu, dodao je šef irske aviokompanije.

Ryanair u Europi zapošljava oko 17.000 radnika a uprava je u srpnju upozorila da bi mogla ukinuti čak 900 radnih mjesta.

Paralelno su dioničari tijesnom većinom glasova - 50,5 posto - odobrili plan isplate bonusa, prema kojem bi O'Learyju u idućih pet godina moglo biti isplaćeno oko 100 milijuna eura ako profitabilnost ili cijena dionica kompanije u tom razdoblju budu udvostručene.

U protekle dvije godine cijena Ryanairove dionice otprilike je prepolovljena zbog niza sukoba sa sindikatima i kašnjenju letova zbog prizemljenja Boeinga 737 MAX.

O'Leary je pak u veljači objavio da će u najvećoj europskoj niskotarifnoj aviokompaniji ostati još pet godina. Kompaniju vodi već 25 godina.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve