Nintendo opet našao novi hit

Autor: Poslovni.hr , 09. rujan 2016. u 14:27
Foto: DPA/PIXSELL

Igra Super Mario i na iPhoneu.

Cijene dionica kompanije Nintendo skočile su u četvrtak za čak 18 posto, nakon iznenađujuće najave tijekom Appleova predstavljanja novog modela iPhonea kako uskoro izlazi nova igra popularne franšize Super Mario Bros za iPhone.

Ulagači vjeruju da će nova igra Super Mario Run bit još jedan hit te japanske tvrtke, poput popularne igre Pokemon Go, dok se kompanija sve više okreće od svoje strategije usmjerene na konzole ka “igranju u pokretu”.

“Lansiranje poznatog Nintendo lika na globalnom predstavljanju iPhonea jedan je od najboljih scenarija kojem su se nadali ulagači”, rekao je analitičar Tomoaki Kawasaki iz tvrtke Iwai Cosmo Securities. Nintendo je objavio da će nova igra biti dostupna na Appleovom App Storeu u prosincu. Ta kompanija sa sjedištem u Kyotu, s tržišnom kapitalizacijom od 40,5 milijarde dolara, nije objavila kada će igra biti dostupna za Android uređaje. Cijene dionica Nintendoa porasle su u četvrtak na najvišu razinu od kraja srpnja, povećavši procijenjenu tržišnu vrijednost tvrtke za šest milijardi eura.

Tvorac lika Super Mario, Shigeru Miyamoto demonstrirao je igricu u srijedu na predstavljanju novog iPhonea. Glasnogovornik Nintenda potvrdio je da je Miyamoto vodio razvoj igre, u kojoj igrači vode Marija kroz niz prepreka, skupljajući po putu novčiće. Na višim razinama igrači se mogu natjecati s ostalim igračima i stvoriti vlastito “kraljevstvo”.

Komentirajte prvi

New Report

Close