Neoplanta gradi farmu svinja sa 75.000 tovljenika, vrijednu 30 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2016. u 21:59
Neoplanta je osnovana 1980. godine

Novosadska industrija mesa i mesnih prerađevina izvozi u zemlje regije, Kinu, Rusiju i Angolu.

Novosadska kompanija Neoplanta planira izgradnju nove farme svinja na Čeneju, kapaciteta 75.000 tovljenika, što je investicija vrijedna više od 30 milijuna eura. "Zavod za urbanizam i Gradska uprava za urbanizam su preko Skupštine grada osvježili planske akte koji sada dopuštaju takvu investiciju u gradu", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je veliko zadovoljstvo imati u gradu tako uspješnu domaću kompaniju s dugogodišnjom tradicijom koja zapošljava veliki broj radnika.

"Imamo stalnu i kvalitetnu komunikaciju s upravom Neoplante. Njihovi planovi su vezani za izgradnju tvornice otpadnih voda, a to je vrlo značajna investicija kojom Neoplanta pokazuje društvenu odgovornost i izraženu ekološku svijest", dodao je Vučević. Slobodan Vasilić, izvršni direktor Neoplante, čiji je većinski vlasnik Grupa Nelt, rekao je da je suradnja s Gradom Novim Sadom izuzetno konstruktivna. Prema njegovim riječima, Neoplanta čuva svoju lidersku poziciju na tržištu i trudi se unaprijediti poslovne rezultate.

"Prošle godine smo otvorili 50 radnih mjesta, a u prošle tri godine bilježi se više od 150 novozaposlenih. U budućnosti nas čekaju novi, vrijedni projekti, kao što je širenje maloprodajne mreže i izgradnja potpuno nove farme svinja na Čeneju", objasnio je Vasilić. Industrija mesa, mesnih prerađevina i konzervi Neoplanta osnovana je 1980. godine. Od male zanatske klaonice postala je jedna od vodećih srpskih tvornica za proizvodnju i preradu visoko kvalitetnog mesa i mesnih prerađevina, a veliki dio proizvodnje namijenjen je izvozu u Kinu, Rusiju, Angolu, Hrvatsku, Crnu Goru, BiH i Makedoniju.

Komentirajte prvi

New Report

Close