Najveća Electroluxova marža u sedam godina

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2017. u 21:59
Foto: Reuters

Operativna dobit veća za 24 posto.

Švedski proizvođač kućanskih aparata Electrolux zabilježio je u drugom tromjesečju najbolju operativnu maržu u prethodnih gotovo sedam godina, pri čemu je najviše porasla u Sjevernoj Americi, najvećem tržištu te kompanije. Operativna dobit Electroluxa porasla je u proteklom tromjesečju na 1,94 milijarde švedskih kruna ili 234 milijuna dolara u odnosu na 1,56 milijardi godinu ranije, izvijestili su iz švedske kompanije.

Profitabilnost u Sjevernoj Americi predstavlja najveće pozitivno iznenađenje, s maržama koje su dosegnule 8,4 posto, unatoč kontinuiranom cjenovnom pritisku te padu prodaje privatnih marki. Tvrtka je priopćila da ove godine očekuje uštede troškova u iznosu 2,3 milijarde kruna. Također je potvrdila da bi povećane cijene sirovina trebale rezultirati s 1,4 milijarde kruna višim troškovima.

“S dobrim trendom tijekom prve polovice godine, tržište kućanskih aparata u Sjevernoj Americi ostaje snažno i vidimo pozitivno makroekonomsko okruženje koje bi trebalo nastaviti podržavati potražnju”, izjavio je izvršni direktor Jonas Samuelson. Otkad je početkom godine preuzeo čelnu poziciju, Samuelson je u potpunosti usredotočen na povećanje profitabilnosti, piše Reuters.pd     

Komentirajte prvi

New Report

Close