Na užas kupaca, Ikea angažira Kanye Westa kao dizajnera

Autor: Tomislav Pili , 04. kolovoz 2016. u 08:45
Kanye West nije potpuni novajlija u svijetu dizajna/REUTERS

Rap glazbenik želi za švedsku kompaniju kreirati svoje viđenje kreveta.

Švedski trgovac namještajem Ikea dopustit će američkom rap glazbeniku Kanye Westu da dizajnira krevet. West je izrazio svoju želju da radi za Ikeu u ponedjeljak u razgovoru za britanski BBC Radio 1. "Ja moram raditi za Ikeu. U namještaju, unutarnjem uređenju, arhitekturi", izjavio je glazbenik poznat i po svojem braku s Kim Kardashian.

Već dan kasnije australska Ikea na svom je službenom Facebook profilu objavila kako nema ništa protiv Westova angažmana. "Hej Kanye, voljeli bi vidjeti što ćeš kreirati", stajalo je u postu koji prenosi The Guardian. No, ako Ikea ne bi imala ništa protiv Westova dizajna, imali bi njezini kupci. "Ne činite to. Nikada. To je vjerojatno jedina stvar koja bi me mogla odbiti od Ikee", napisao je na Facebooku jedan kupac. Međutim, veze Ikee i Westa nisu od jučer. Glazbenik je prije surađivao s britanskom modnom dizajnericom Katie Eary koja je pak u prošlosti dizajnirala tekstilne predmete za Ikeu.

K tome, West je u ožujku posjetio Ikeino sjedište, a posjet ga se toliko dojmio da je na Twitteru objavio kako je "iznimno inspiriran". Glazbenik i milijunaš nije ni potpuni novajlija u svijetu dizajna – napravio je svoju liniju unutar Nikeove i Adidasove linije trenirki. K tome, ima svoju vlastitu liniju Yeezy. Ulazak slavnih osoba u svijet dizajna unutarnjeg uređenja nije bez presedana. Justin Timberlake je 2012. lansirao također svoju vlastitu liniju Home Mint. Manekenka Cindy Crawford našla je angažman u trgovcu namještajem Rooms & Go.

Komentirajte prvi

New Report

Close