Mercator s bankama postigao financijsko restrukturiranje duga

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. lipanj 2014. u 13:00
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Slovenski trgovački lanac Mercator objavio je u utorak da je s bankama vjerovnicama postignut konačni dogovor o restrukturiranju svojih dugova u iznosu oko jedne milijarde eura.

Slovenski trgovački lanac Mercator objavio je u utorak da je s bankama vjerovnicama postignut konačni dogovor o restrukturiranju svojih dugova u iznosu oko jedne milijarde eura.

"Skupina Mercator, sve banke vjerovnice i davatelji leasinga potpisali su cjelovitu ugovornu dokumentaciju za provedbu financijskog restrukturiranja grupe Mercator", naveo je slovenski trgovački lanac u priopćenju objavljenom na portalu Ljubljanske burze.

"Vjerovnici su tako iskazali jaku potporu i povjerenje u uspješnost samostalnog poslovanja skupine. Potpisom dokumentacije u Sloveniji su ispunjeni i svi uvjeti za ispunjenje njenih odredaba, dok se u ostalim državama jugoistočne Europe zaključuju postupci osiguranja regulatornih suglasnosti i registracija. Očekujemo da će ti postupci biti okončani ovih dana", naveo je u izjavi Mercator.

Predsjednik nadzornog odbora Mercatora Matej Lahovnik izjavio je da se radi o vrlo kompleksnom i zahtjevnom restrukturiranju, što je dokaz da je Mercator zadnjih mjeseci uspio uspostaviti ugled i povjerenje u širem poslovnom okruženju.

"Time je uprava uspješno privela kraju jedan od ključnih procesa za sanaciju tvrtke", kazao je Lahovnik za Slovensku tiskovnu agenciju STA.

Direktor Mercatora Toni Balažič je naveo da su vjerovnici Mercatora potpisom dokumentacije dali snažnu potporu tvrtki koja je u cijelosti sposobna izvesti planiranu strategiju poboljšanja poslovanja "po samostalnom scenariju", naveli su u Mercatoru u utorak u priopćenju za javnost.

Prema ugovoru većinskih vlasnika Mercatora i koncerna Agrokor iz prošle godine, koji je u veljači dopunjen aneksom s rokovima i utvrđenom konačnom cijenom dionice, Agrokor bi do kraja lipnja trebao realizirati ugovor o kupnji 53 posto dionica Mercatora, po cijeni 86 eura za dionicu. Jedan od uvjeta za realizaciju transakcije je i restrukturiranje Mercatorovih obveza prema bankama.

Slovenski mediji u zadnje su vrijeme navodili da je Agrokor već osigurao financijska sredstva za preuzimanje Mercatora, no da u slovenskoj javnosti i dalje postoje rezerve prema tom poslu.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close