Ljutiti Musk ulagačima: Kupite Ford

Autor: Tomislav Pili , 14. travanj 2017. u 16:15
Tesla je opet skliznula iza GM-a po vrijednosti/REUTERS

Skupina od pet investitora traži promjene u Upravi Tesle.

Skupina investitora u Tesla Motors, američkog proizvođača električnih automobila, zatražila je imenovanje dvojice neovisnih članova Uprave što osnivač Elon Musk nije baš prihvatio s razumijevanjem.

Kako navodi Reuters, skupina od pet investitora među kojima je i kalifornijski mirovinski fond učitelja poslao je pismo datirano u ponedjeljak, a u kojem traži promjene u Upravi. "Očekivali smo da će kompanija nakon izlaska na burzu s vremenom izmijeniti i upravljačku strukturu i prakse. Međutim, sedmočlana Uprava i dalje je nepromijenjena u odnosu na vrijeme prije inicijalne javne ponude", stoji u pismu. Elon Musk odgovorio im je putem Twittera, sarkastično i nimalo diplomatski.

"Mislim da bi ta grupa investitora trebala uložiti u dionice Forda. Njihovo korporativno upravljanje je iznimno", napisao je Musk. Dodao je i kako će uskoro ispuniti svoje ranije obećanje i imenovati nove ljude u Upravi, "ali ta skupina investitora nema ništa s time". Tesla je u srijedu opet skliznula na drugo mjesto najvrednijih proizvođača automobila. General Motors trenutno vrijedi 50,8 milijardi dolara, a Tesla 50,3 milijarde dolara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close