Krka s 127 milijuna eura dobiti u prvih 9 mjeseci

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2014. u 15:19
Thinkstock

Slovenska farmaceutska industrija “Krka” iz Novog Mesta ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine ukupnu prodaju od 858 milijuna eura te 127,4 milijuna eura čiste dobiti, izvijestila je u četvrtak ta kompanija.

Slovenska farmaceutska industrija "Krka" iz Novog Mesta ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine ukupnu prodaju od 858 milijuna eura te 127,4 milijuna eura čiste dobiti, izvijestila je u četvrtak ta kompanija.

Količinska prodaja povećana je za 9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali se ostvareni prihod nije povećao, što u Krki tumače gubitkom na tečajnim razlikama zbog pada vrijednosti ruske rublje i ukrajinske grivne.

Rusija i dalje ostaje najveće pojedinačno tržište Krke, a na njemu je u devet mjeseci zabilježila dvopostotni rast prodaje. Prema ostvarenoj prodaji, nakon Rusije za Krku je najvažnije tržište zemalja srednje Europe, gdje plasira 23 posto svoje proizvodnje, te nakon toga zapadna Europa, gdje je plasirala proizvoda u vrijednosti 177 milijuna eura, i jugoistočna Europa, s prodajom od 107 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close