Krautz-Temax počinje graditi novi pogon, rasti će broj radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2018. u 09:57
Proizvodi iz Orašja bit će uskoro dostupni i na regionalnom tržištu, prije svege u BiH, Foto: PD

Cjelokupna proizvodnja izolacijskih i drugih plastičnih materijala dosad je bila namijenjena isključivo stranim kupcima.

Krautz-Temax u Orašju uskoro kreće s izgradnjom novog proizvodnog pogona, rečeno je prilikom posjete predstavnika FIPA-e pogonima te grupacije u sklopu Aftercare projekta 2018. Pogon će se graditi na više od 20.000 četvornih metara već kupljenog zemljišta.

Grupa trenutno zapošljava više od 60 osoba u Orašju, a realizacijom ove investicije proizvodni kapaciteti će se utrostručiti, te će biti kreiran veliki broj novih radnih mjesta na proizvodnji izolacijskih materijala i drugih specijaliziranih proizvoda od plastičnih masa, piše Indikator.ba.

Cjelokupna proizvodnja u Orašju bila je namijenjena isključivo kupcima na europskom, azijskom i američkom tržištu, a pokretanjem tvrtke Blue Trade, proizvodni asortiman od sada će biti dostupan i kupcima na regionalnom tržištu.

“Kompanije iz BiH potrebe za ovim materijalima zadovoljavaju uglavnom uvozom proizvoda lošije kvalitete i po nerealnim tržišnim cijenama. Domaće tržište nas je već prepoznalo, što se osjeti kroz veliki broj upita za naše proizvode koje svakodnevno primamo”, kaže Davor Mulalić, direktor Blue Tradea.

“Na regionalno tržište donosimo proizvode visoke kvalitete, čije karakteristike zadovoljavaju zahtjeve globalnih farmaceutskih kuća, proizvođača hrane, te velikih proizvodnih sustava iz različitih industrija”, objašnjava Mulalić.

Putem novih investicija, uskoro se kreće i s proizvodnjom ekstrudiranog polistirena, što će biti značajna novost za tržište u BiH, budući da se taj materijal do sada u potpunosti uvozio. Usto, do početka sljedeće godine planirano je i pokretanje punionice prirodne izvorske vode.

Riječ je primjeru uspješne strane investicije, zaključili su predstavnici FIPA-e. Planiranim proširenjem proizvodnje radi se na kreiranju novih radnih mjesta, razvoju lokalne zajednice, te sprječavanju odlaska mladih i kvalificiranih kadrova s naših prostora. Mladi na ovaj način dobivaju priliku da rade za renomiranu stranu kompaniju, u najsuvremenijim proizvodnim kapacitetima. Budući da je riječ o dugoročnom projektu, FIPA i Krautz-Temax grupa planiraju proširenje međusobne suradnje u budućnosti, te nastavak rada na promociji stranih ulaganja u BiH, navodi se u informaciji FIPA-e.

Komentirajte prvi

New Report

Close