Kraševa Mira povećala prodaju 14 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 18. listopad 2016. u 21:59
Mira se s izvozom 1000 tona keksa probila i u S. Arabiju

Zagrebački konditor uložio još 20 milijuna kuna u prijedorsku tvornicu keksa.

U Prijedoru je jučer predstavljeno ulaganje hrvatske tvornice Kraš u razvoj prijedorskog proizvođača keksa Mira veće od pet milijuna KM (oko 20 mil. kuna). I za prvo tromjesečje 2017. godine najavljen je nastavak investicija u tehnološki park, proizvodne hale, skladišne kapacitete i administrativni dio, javljaju Nezavisne novine.

Marica Vidaković, direktorica Mire, rekla je da poslovni rezultati tvornice omogućavaju nove investicije budući da su u odnosu na prošlu godinu proizvodnja i prodaja veći za 14 posto, da je za devet mjeseci ove godine ostvareno više od 1,1 milijuna maraka neto dobiti i da se za sljedeću godinu planira rast proizvodnje i prodaje od 20 posto. "Više od tisuću tona keksa ove godine izvest ćemo na novo Mirino tržište, u Saudijsku Arabiju.

Plan za sljedeću godinu za to tržište je tisuću i pol tona ili više", rekla je Vidaković, podsjećajući da Mira izvozi više od 80 posto svoje proizvodnje na tržišta diljem svijeta i da ima devizni suficit, dok su primanja radnika i drugi pokazatelji iznad prosjeka u RS-u. Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora, rekao je da je Mira najveći izvoznik iz Prijedora i da grad to izuzetno cijeni. Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS, rekao je da je od predstavnika Mire doznao kako nemaju primjedbi na zakonsku regulativu iz područja trgovine, ali da neka pitanja treba riješiti na razini BiH. Kraš je Miru preuzeo 2003. godine i u nju uložio više od 30 milijuna maraka (120 mil. kuna).

Komentirajte prvi

New Report

Close