Konzum i Mercator oglasili prodaju/davanje u zakup 95 trgovina

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. kolovoz 2014. u 13:41
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Trgovačke tvrtke Konzum i Mercator-H danas su ponudile na prodaju ili u zakup 95 svojih trgovina u Hrvatskoj.

Trgovačke tvrtke Konzum i Mercator-H danas su ponudile na prodaju ili u zakup 95 svojih trgovina u Hrvatskoj, radi udovoljavanja uvjetima regulatora vezanim uz Agrokorovo preuzimanje slovenske maloprodajne tvrtke Mercator.

U skladu s rješenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, kojim se izravna kontrola Agrokora nad Poslovnim sistemima Mercator ocjenjuje uvjetno dopuštenom koncentracijom, sastavnice tog koncerna Konzum i Mercator-H oglasili su u današnjem tisku javnu ponudu za prodaju poslovanja ili davanje u zakup ukupno 95 trgovina Konzuma i Mercator/Getroa.

Najviše je ponuđeno na prodaju ili u zakup prodavaonica na području Zagreba, njih 25, a potom u Varaždinu, 8.

Pismo namjere svi zainteresirani poduzetnici koji se bave trgovinom robe široke potrošnje mogu poslati najkasnije do 18. kolovoza, preporučenom poštom na adresu savjetnika Caper, d.o.o.

Iz Konzuma i Mercator-H napominju da ponuditelj ne smije biti povezan s Agrokorom ili Mercatorom ili članovima njihovih uprava te da mora raspolagati s financijskim sredstvima na osnovu kojih se opravdano može pretpostaviti da će moći poslovati na tržištu.

Koncern Agrokor u lipnju je kupio 53-postotni udio Mercatora. Pritom je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja uvjetno odobrila tu koncentraciju, a odobrenje između ostalog uključuje obvezu prodaje ili davanja u zakup prodavaonica iz mreže Konzuma i Mercatora.

To dezinvestiranje podrazumijeva prodaju, raskid ugovora o zakupu ili davanje prodajnih mjesta u dugoročni zakup (na najmanje 10 godina, bez mogućnosti prijevremenog otkaza), a ta prodajna mjesta Agrokor ne može ponovo otkupiti ili uzeti u zakup prije isteka roka od pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close