Klas povećao prodaju brašna čak 93 posto

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2014. u 15:04
Klas može proizvesti 140.000 t hrane godišnje

Sarajevskoj tvrtki plasman raste u BiH i inozemstvu.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Klas Sarajevo u prvih deset mjeseci ove godine povećala je proizvodnju i prodaju brašna za 93 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Sve vrste Klasovog pšeničnog brašna bilježe povećanje prodaje, na domaćem i na inozemnim tržištima, a prednjače Zlatni puder, Klasovo brašno tip 500, kao i tip 750, piše portal Klix.ba."Do izražaja su došli kvalitet i snaga brenda. Uspjeli smo u proteklih šest mjeseci zaposliti kapacitete Klasovog mlina za koji kažu da je najbolji u ovom dijelu Europe. Vratili smo se na police trgovina i sada predstoji daljnje povećanje našeg udjela na domaćem tržištu brašna i peciva", rekao je Rusmir Hrvić, direktor kompanije Klas Sarajevo.

"Klas je s kapacitetima proizvodnje hrane od 140.000 tona godišnje kompanija od državnog značaja i mi smo spremni staviti sve raspoložive kapacitete proizvodnje hrane u službu razvoja cijele Bosne i Hercegovine", dodao je Hrvić. Od ožujka ove godine Klas je dio AS GROUP-a koja zapošljava 2700 radnika i u okviru koje uz Klas Sarajevo, posluju kompanije AS. Jelah, Vispak iz Visokog, Oaza Tešanj, Sprind Sarajevo, Mlin i pekara Ljubače Tuzla, Napredak Tešanj, Fortitudo Travnik i Vemal Tešanj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close