KFC od iduće godine neće koristiti piletinu s antibioticima

Autor: Tomislav Pili , 09. travanj 2017. u 21:59
Novi pristup za sada vrijedi samo u Americi/REUTERS

Borba s rastućim zdravstvenim problemom.

Lanac restorana brze hrane KFC odlučio je u potpunosti izbaciti piletinu tretiranu antibioticima iz dobavljačkog lanca, kao posljednji od tri lanca koji poslužuju piletinu.

Kako navodi Reuters, KFC je svojim dobavljačima u SAD-u dao rok do kraja 2018. nakon čega više neće smjeti koristiti antibiotike u uzgoju pilića. Time se i ta kompanija pridružila borbi protiv korištenja antibiotika u uzgoju mesa zbog čega se razvijaju bakterije otporne na tu vrstu lijekova. Naime, oko dvije trećine antibiotika važnih za suzbijanje zaraznih bolesti kod ljudi koristi se u uzgoju životinja.

McDonald's je lani prestao posluživati piletinu koja je tretirana antibioticima važnima za suzbijanje bolesti kod ljudi. Vodeći lanac restorana za piletinu, Chick-fil-A, otišao je korak dalje i 2014. objavio da od kraja 2019. neće koristiti meso koje je tretirano bilo kojom vrstom antibiotika. "Prepoznajemo to kao rastući javnozdravstveni problem", izjavio je Kevin Hochman, predsjednik KFC-a za SAD.

"To je i nešto što je važno mnogim našim mušterijama", dodao je Hochman. Međutim, ovaj pristup odnosit će se samo na 4200 KFC-ovih restorana u Americi koje opkrbljuje oko 2000 farmi pilića. Politika korištenja piletine tretirane antibioticima prilagođava se od države do države u kojoj KFC posluje, kazao je Hochman.  

Komentirajte prvi

New Report

Close