Jat otišao u povijest uz gubitak od 73 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 07. svibanj 2014. u 09:41
Jat Airways postao je Air Serbia 2014.

čer objavljeni financijski rezultati Jat Airwaysa (sada Air Serbia) pokazuju da je ta kompanija ostvarila ukupan gubitak od 8,4 milijarde dinara.

Jučer objavljeni financijski rezultati Jat Airwaysa (sada Air Serbia) pokazuju da je ta kompanija ostvarila ukupan gubitak od 8,4 milijarde dinara (73 milijuna eura), što uključuje operativni gubitak od 5,2 milijarde dinara (45 milijuna eura), javlja portal eKapija.com.

Jat Airways je službeno postao Air Serbia početkom 2014. godine, kada je prijenos 49% dioničkog udjela na Etihad Airways konačno usvojen i realiziran. Vlasnik preostalih 51% dionica je vlada Srbije.Dane Kondić, generalni direktor kompanije Air Serbia (tj. bivšeg Jat Airwaysa), rekao je da je Air Serbia danas međunarodna aviokompanija koja posluje u globalnim razmjerima i to s partnerima koji su među vodećim svjetskim financijskim i poslovnim organizacijama.

"Zato je bilo nužno da svoje poslovanje uskladimo s najvišim međunarodnim standardima", rekao je Kondić.Kako je objasnio generalni direktor kompanije Air Serbia, sastavljanjem financijskih izještaja u skladu sa zahtjevima MSFI stvorili su obvezne okvire za jačanje komercijalnih temelja aviokompanije kao i za njen daljnji razvitak. "U skladu s navedenim međunarodnim standardima ustrojili smo čistu bilancu stanja. Gubitak od 73 milijuna eura odnosi se na dugogodišnje loše poslovanje Jat Airwaysa, ali sada se okrećemo budućnosti i zahvaljujući partnerstvu s Etihad Airwaysom i jakoj podršci vlade Republike Srbije Air Serbia sada ima strategiju za oporavak, kao i temelje za stvaranje profitabilne i jake kompanije", kaže Kondić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close