Japanski SoftBank kupuje 70 posto Sprint Nextela

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2012. u 18:59
EPA

Treći najveći japanski pružatelj telekomunikacijskih usluga za preuzimanje je izdvojio oko 20 milijardi dolara.

U ponedjeljak je objavljeno da će japanski SoftBank otkupiti oko 70 posto udjela u Sprint Nextelu, trećem najvećem pružatelju telekomunikacijskih usluga u SAD-u. Prema priopćenju iz SoftBanka, ta će japanska korporacija od Sprinta izravno otkupiti dionica u protuvrijednosti 8 milijardi dolara, dok će dionica u protuvrijednosti 12,1 milijardu dolara kupiti putem Nasdaqa s time da će dioničarima ponuditi 7,30 dolara po dionici (zaključna cijena dionice Sprint Nextela (S) u petak je bila 5,73 dolara).

SoftBank je japanska korporacija koja je 2006. otkupila Vodafone Japan, distributer je Appleovih iPhonea u Japanu te je jedan od najvećih pružatelja usluga mobilnog, fiksnog, širokopjasnog i bežičnog interneta u Japanu. Usto, ova bi akvizicija bila najveća te vrste neke japanske tvrtke u inozemstvu.

Sama akvizicija trebala bi biti dovršena do sredine sljedeće godine, a SoftBank će njome postati jedan od najvećih telekomunikacijskih tvrtki na svijetu s oko 90 milijuna korisnika dok će Sprint Nextel dobiti željeni kapital nužan za održavanje koraka s konkurencijom na najvećem i najunosnijem svjetskom tržištu pametnih telefona.

Komentirajte prvi

New Report

Close