Istraga poslovanja Herbalifea zbog piramidalne prijevare

Autor: Ante Pavić , 17. ožujak 2014. u 09:35
Cristiano Ronaldo kao maneken Herbalifea

Istragu je pokrenuo investitor Bill Ackman, direktor Pershing Square Capital Managementa, nakon što je na Herbalifeu izgubio 1,6 milijardi dolara.

Nakon što je američka Federalna trgovinska komisija (FTC) otvorila istragu o poslovanju Herbalifea zbog sumnje u piramidalnu prijevaru, cijene dionica proizvođača zdrave hrane za mršavljenje počela je snažno padati.

Istragu je pokrenuo investitor Bill Ackman, direktor 16 milijardi dolara vrijednog Pershing Square Capital Managementa, koji već neko vrijeme zahtijeva pokretanje istražnih radnji nakon što je na Herbalifeu izgubio 1,6 milijardi dolara kladeći se da je riječ o prijevari. Tvrdi da kompanija posluje tako što korisnike svojih proizvoda angažira kao prodavače koji u tome vide šansu za zaradu i mogućnost da sami sebi budu gazde. Oni koji u posao uvode druge ljude nudeći da time otplate proizvode koje koriste, imaju i postotak od njihove zarade.

Tako se stvara piramidalna shema od koje osoba na vrhu može lagodno živjeti dok ostali ostaju kratkih rukava. U priču se uključila i Liga građana latinoameričkog porijekla, budući da većinu prodavača na dnu sheme čine građani latinoameričkog porijekla, tražeći da im kompanija kao žrtvama vrati novac. Iz Herbalifea su priopćili da surađuju s FTC-om, optužujući Ackmana da provodi neutemeljene i lažirane javne napade. Beligijski sud je krajem prošle godine oslobodio Herbalife optužbe da posluje prema nezakonitoj piramidalnoj shemi.

Komentari (11)
Pogledajte sve

pogotovo kada je odbačena tužba u Californiji…pa je dionica skočila 5.3%!
😀

A verdi sta cu kad sam svojevremeno volio sve sto vole mladi,a ni danas mi nije mrsko pogotovo ako se radi o mladoj pičetini(18-22).Jos kad se sitim u svoje vrime morfija,a to smo dobivali u nekim vojnim paketima koje smo od milja zvali mokice. Tada smo govorili samo da je zdravlja, samo da ne boli. A nakon mokica smo sami sebi mogli klistima komade mesa kidat i nista nije bolilo. Joj koja su to duhovna iskustva bila tada. Koja su to lipa vrimena bila,a danas su nam prioriteti samo pare. Sve se svelo na cisti materijalizam. Strava.


A stvarno koja bi to festa bila da kolegica miami forumasima poslovnog odobri kupnju odredjenih medikamenata bez recepta. Recimo meni je valium(diazepam) izmisljena tableta. Onome tko je izmislio bi trebalo dat nobelovu nagradu. Cvaknem 10 mg uvecer i sutra se probudim ko ponovno rodjen. Nekoc davno u mladjim danima mi je bila super tableta artane sto se davala bolesnicima da im umiri drhtanje ruku. 2×2 mg sa jedno 2 deca zeste taman mra za dobar provod. Danas mi je ok sve iz grupe antidepresiva kad vidim di ovo sve skupa ide.

uuuu kolega dobro ste vi zabrijali. da nije murije kolegica @miami bi to na šlepere prodavala sa receptom i bez.

klasicna trejderska dionica,no lijepo radi tehnicki ..short-long

New Report

Close