Iskratel u Iranu sklopio poslove vrijedne 36 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2017. u 22:00
Iskratel je lani ostvario 95,6 mil. eura prihoda, te 7,2 milijuna eura čiste dobiti/ FOTOLIA

U budućnosti, kompanija Iskratel usredotočit će se na dobivanje posla na modernizaciji lokalnih iranskih željeznica.

Željko Puljić, generalni direktor slovenskog Iskratela i Rasoul Saraeian, direktor Telecommunication Company of Iran (TCI) potpisali su 15 milijuna eura vrijedn ugovor, dok će potpisivanje drugog očekuje kroz tri sljedeća tjedna.

Taj Iskratelov posao vrijedi 21 milijun eura, javljaju Finance. "Vrlo sam zadovoljan što smo nakon gotovo tri godine napora zaključili prvi ugovor u Iranu, kojim smo se obvezali da ćemo TCI-u u Iranu osuvremeniti širokopojasne mreže. Riječ je o projektu FTTx. Drugim ugovorom, čije se potpisivanje očekuje uskoro, obnovit ćemo jezgrene mreže TCI-a", rekao nam je Željko Puljić. Za osuvremenjivanje širokopojasne mreže, osim Iskratela, natjecali su se kineski Huawei i Fiberhome, te njemačka kompanija Keymile, a za obnovu jezgrene mreže Huawei i talijanski Italtel.

 

950 zaposlenika

trenutno radi u slovenskoj telekomunikacijskoj tvrtki

Iskratel u Iranu ima lokalnu tvrtku i predstavništvo, te ne očekuje probleme s izvoznim dozvolama, jer se oprema ne može se koristiti u necivilne svrhe. Oba projekta trebaju biti završena do kraja godine. TCI se obvezao da će izdati akreditive za posao u roku od 120 dana od potpisivanja ugovora, zato se predviđa da će radovi početi u drugoj polovici godine.  

Plaćanje će se obaviti putem Gorenjske banke, koja ima partnerski odnos s iranskom bankom Pasargad. Međutim Iskratel neće osigurati financijska sredstva za projekte, jer ih je iranska strana, iako su ponuđeni, odbila. U budućnosti, Iskratel će se usredotočiti na dobivanje posla na modernizaciji lokalnih željeznica. "Dobre reference u tom području imamo u Sloveniji i Rusiji", rekao je Puljić. Telekomunikacijska kompanija iz Kranja ima 950 zaposlenika, prošle godine ostvarili su 95,6 milijuna eura prihoda, 2,1 milijuna eura dobiti iz poslovanja, te 7,2 milijuna eura čiste dobiti.  

Komentirajte prvi

New Report

Close