IKEA sa tržišta povlači opasan proizvod

Patrull noćno svjetlo, Foto: IKEA Patrull noćno svjetlo, Foto: IKEA

IKEA moli kupce koji imaju PATRULL noćno svjetlo da ga ne koriste te da ga vrate u bilo koju robnu kuću IKEA.

IKEA moli kupce koji imaju PATRULL noćno svjetlo da ga ne koriste te da ga vrate u bilo koju robnu kuću IKEA gdje će im biti osiguran povrat cjelokupnog novčanog iznosa.

Budući da je za tvrtku IKEA sigurnost proizvoda prioritet, PATRULL noćno svjetlo je testirano te je u skladu sa svim primjenjivim zakonima i standardima. Unatoč tome, IKEA je zaprimila izvješće iz Austrije prema kojem je dječak star godinu dana i sedam mjeseci za vrijeme igre PATRULL noćnim svjetlom pokušao svjetlo izvaditi iz utičnice, te je poklopac svjetla ispao. Dječak je doživio električni udar i zadobio ozljede na rukama.

IKEA je odmah poduzela hitne mjere, te je PATRULL noćno svjetlo uklonjeno iz prodaje. Tijekom istrage koja je uslijedila testirano je više od 600 PATRULL noćnih svjetala te je utvrđeno da su svi proizvodi ispravni. Usprkos tome, IKEA je odlučila povući proizvod kako bi se izbjegao rizik od daljnjih incidenata.

PATRULL noćno svjetlo u prodaji je u Europi i Sjevernoj Americi od 2013. otkad ih je prodano otprilike 2,588 milijuna. U Hrvatskoj je od otvorenja robne kuće IKEA prodano 4.284 PATRULL noćnih svjetala.

PATRULL noćno svjetlo može se vratiti u bilo koju robnu kuću IKEA uz povrat cjelokupnog novčanog iznosa. Dokaz o kupnji (račun) nije potreban.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!