Ikarbus uvodi čistije Euro 6 motore

Autor: Poslovni dnevnik , 27. listopad 2016. u 21:59
U zemunskoj tvornici radi 270 radnika

Uskoro stižu novi autobusi.

Tri autobusa po licenciji Mercedesa srpskog proizvođača Ikarbusa iz Zemuna isporučena su Lazarevcu, a služit će za prijevoz školske djece i za radnike koji rade na kopovima Tamnave.

Posao koji je zemunska tvornica autobusa sklopila s njemačkim automobilskim divim dosad je urodio isporukom 50 autobusa domaćim prijevoznicima u vrijednosti većoj od 6 milijuna eura. Ikarbus je jedina tvornica autobusa od Istanbula do Varšave koja je preživjela sve tranzicijske zamke u poslednja tri desetljeća, Česi, Mađari, Bugari, Makedonci, Hrvati i mnogi drugi sada uvoze autobuse za gradski promet, tvrdi RTS. U Ikarbusu je trenutno zaposleno 270 radnika.

"Dosad smo radili stare modele autobusa s Euro 5 motorima. Novi će biti s ekološki prihvatljivijim Euro 6 motorima", kaže direktor Ikarbusa Aleksandar Vićentić. Proizvodnja tih novih autobusa trebala bi početi do kraja godine. "Ikarbus smo prepoznali kao nacionalni program. Oni imaju jeftine i kvalitetne autobuse, a mi ih trebamo jer se prijevoz iz Lazarevca povećava", kaže Dušan Simeunović, direktor Lastre u Lazarevcu. I u GSP Beograd kažu da su zadovoljni kvalitetom Ikarbusovih vozila. 

Komentirajte prvi

New Report

Close