Idealno rješenje za zaštitu računala od napada hakera

Autor: Poslovni.hr , 04. listopad 2016. u 11:40
Foto: Press

„Napravili smo svjesnu odluku da kamera bude ručno upravljani hardver monitora jer ju je na taj način nemoguće hakirati.“

Tijekom posljednje konferencije u Centru za strateške i međunarodne studije (CSIS), direktor FBI-a James Comey dao je brojne savjete za zaštitu privatnosti putem računala. Jedna od njegovih preporuka je bila prekrivanje web kamera koje su inače laka meta napada hakera koji tako imaju idealne uvjete za napad na privatne podatke. „Ako zaključavamo naše domove i automobile, zašto bi onda naša računala bila otvorena za hakere?“, postavio je pitanje glavni direktor FBI-a. No ipak su mnogi korisnici računala primjetili kako ih upravo web kamere dovode u rizik od napada na njihovu privatnost. Jedan poznati primjer je osnivač Facebook-a Mark Zuckerber koji je svoju web kameru pokrio ljepljivom trakom.

No, postoji i elegantniji način zaštite web kamere od ljepljive trake, barem što se monitora tiče. Najnovija generacija Philipsovih poslovnih monitra predstavlja 27-inčni, 24-inčni i 22-inčni monitor s ugrađenom web kamerom koja se aktivira samo kada je potrebna. Samo jednim pritiskom, kamera se vrlo lako može podići ili spustiti u okvir monitora. Prednost toga je očita, ako se web kamera koristi tijekom konferencijskog poziva jednostavno se podiže iz okvira monitora, a kada se ne koristi pritiskom se spušta i tako ne dopušta hakerima potencijalni napad.

„Napravili smo svjesnu odluku da kamera bude ručno upravljani hardver monitora jer ju je na taj način nemoguće hakirati.“, rekao je Thomas Schade, potpredsjednik MMD-a za Europu, brend licenciranog partnera za Philips monitore. „Danas su video konferencije ključan alat za poslovnu komunikaciju u mnogim kompanijama. U isto vrijeme web kamere lako otvaraju vrata za industrijsku špijunažu. Naše jednostavno riješenje omogućuje učinkovit i siguran rad za naše korisnike.“

Kao i drugi Philips monitori za profesionalne korisnike, novi monitori imaju niz drugih istaknutih značajki koje povećavaju produktivnost. Svi monitori su dovoljno kompaktni da stanu na bilo koji radni stol. Područje gledanja je maksimizirano zahvaljujući ultra tankom okviru ekrana koji također stvara izuzetno iskustvo gledanja i kada se postave više takvih monitora jedan uz drugi. Kvaliteta slike je odlična zahvaljujući Quad HD rezoluciji od 2560 x 1440 piksela. Monitor je dizajniran da izvuće maksimalnu jasnoću gledanja iz izvora visoke propusnosti kao što su Displayport i HDMI. Monitor ima i mogućnost lančanog umrežavanja više monitora koristeći samo jednu vezu između svaka dva uređaja. Ovaj način razmještaja kabela, sa samo jednim DisplayPort kabelom između niza monitora, osigurava manje prenatrpanu konfiguraciju sustava. Glavna prednost postavljanja više monitora jedan uz drugi je što ovakav način rada povećava produktivnost i omogućuje dobar multitasking. 

Komentirajte prvi

New Report

Close