IBM, nakon Googlea i Facebooka, najavio ulaganja u Britaniji

Autor: Poslovni.hr/H , 22. studeni 2016. u 11:19
Foto: Reuters

Tehnološki div IBM utrostručit će broj svojih ‘cloud’ podatkovnih centara u Britaniji, objavila je ta kompanija u utorak, pridruživši se Facebooku i Googleu koji su ovih dana najavili velika ulaganja u Britaniji nakon odluke Britanaca o izlasku iz Europske unije.

IBM je objavio da će izgraditi četiri nova podatkovna centra kako bi zadovoljio potražnju svojih klijenata u korporativnom i javnom sektoru, koji se sve više pohranjuju podatke i upravljaju svojim poslovanjem preko 'cloud computinga'.

IBM-ov direktor za 'cloud' usluge u Europi Sebastian Krause kazao je da njihovo ulaganje pokazuje snagu britanskog gospodarstva i velike mogućnosti 'cloud computinga'.

"Klijenti u Velikoj Britaniji istinski razumiju kakve su mogućnosti takvog načina pohrane podataka za pokretanje inovacija, za podizanje fleksibilnosti u vezi svog poslovnog modela, za postizanje boljeg uvida u situaciju pri donošenju odluka i za poboljšanje usluga svojim klijentima“, rekao je u Krause.

IBM je ocijenio kapacitet svog 'clouda' u Britaniji prije lipnjskog glasovanja za "Brexit", kazao je Krause i dodao da ne vidi razlog za promjenu planova zbog rezultata britanskog glasovanja.

"Svi zaključuju da će britansko gospodarstvo i nadalje ostati jako i da neće biti znatnijih razlike za zemlju sa ili bez Brexita", dodao je.

Čelnici tehnoloških kompanija na vagu su stavili britanski entuzijazam za tehnologiju i veliki potencijal talenata, koji dolaze iz najboljih sveučilišta u svijetu, te s druge strane neizvjesnost budućeg odnosa Britanije s Europskom unijom, a posebice mogućnosti da privuku zaposlenike iz drugih zemalja.

I neke druge kompanije, uključujući Google i Facebook, procijenile su da su prednosti veće od potencijalnih rizika, i sve redom naglašavaju važnost da mogu privući najbolje ljude.

IBM je priopćio da će u Velikoj Britaniji povećati broj podatkovnih centara s dva na šest, a među klijentima mu je organizator turističkih putovanja grupa Thomson, koji je u vlasništvu TUI-a, trgovački lanci Boots i Dixons Carphone, zatim National Grid, kao i vlada. IBM nije objavio iznos investicije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sada kada su se riješili EU birokrata i centralnih planera iz Bruxellesa mogu se dalje nastaviti ubrzano razvijati i trgovati sa svijetom na slobodno-tržišnim osnovama u zdravom poslovnom okruženju i okruženju pravne sigurnosti jedne napredne civilizacije, a ne pomoću lobiranja kod nepoznatih birokrata i očekivanju da će se konkurencije riješiti ne radom, kvalitetom i inovacijama nego barijerama, tarifama, regulacijama i pogodovanjima. Kako će se sve više morati navikavati na procvat GB ekonomije i ostalima će valjda biti lakše za shvatiti da je ekonomska unija jedno, a politička centralno planirana unija – u što se EU projekt pretvorio – nešto sasvim drugo.

New Report

Close