Hyundai predviđa skroman rast prodaje u novoj godini

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. siječanj 2013. u 14:20
Thinkstock

Prognozirana stopa rasta najslabija je od 2007. kada je kompanija povećala prodaju za samo 3,9 posto, pokazuju podaci koje je prikupila novinska agencija AFP.

Najveći južnokorejski proizvođač automobila grupa Hyundai Motor prognozirao je u srijedu da će u ovoj godini povećati prodaju za skromnih 4,1 posto, na ukupno 7,4 milijuna automobila, budući da je jaka domaća valuta won naškodila njegovoj konkurentnosti.

Prognozirana stopa rasta najslabija je od 2007. kada je kompanija povećala prodaju za samo 3,9 posto, pokazuju podaci koje je prikupila novinska agencija AFP."Tržišno okruženje u zemlji i inozemstvu bit će u 2013. vrlo teško zbog višegodišnje europske dužničke krize i usporavanja svjetskog gospodarstva", naveo je predsjednik uprave grupe Chung Mong-Koo u novogodišnjoj poruci zaposlenicima.

Hyundai je zajedno sa članicom Kiom peti u svijetu po broju proizvedenih automobila. Grupa je u prošloj godini prodala 7,12 milijuna vozila diljem svijeta, što je 8,0 posto više nego u 2011. U međuvremenu je rast prodaje usporio zbog slabljenja potražnje na ključnim američkim i europskim tržištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close