HP ukida dodatnih 30.000 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2015. u 21:59
Foto: Reuters

Novim valom otpuštanja zahvaćeno ukupno 10 posto zaposlenih.

Američki tehnološki div Hewlett-Packard, koji će se do kraja godine podijeliti u dvije kompanije, ukinut će još 25.000 do 30.000 radnih mjesta kako bi se prilagodio padu potražnje za njegovim proizvodima.

Otpuštanja su postala normalna stvar u toj 76 godina staroj kompaniji koja nastoji preusmjeriti svoje poslovanje prema kompjutorskoj opremi, uslugama i mrežnim sustavima za kompanije, a smanjiti ovisnost o prodaji osobnih računala (PC), s obzirom da potrošači kupuju sve manje PC-a, a sve više pametnih telefona i tablet računala.

Već je ranije kompanija najavila ukidanje oko 55.000 radnih mjesta u sklopu radikalnog višegodišnjeg plana restrukturiranja, koji uključuje oštro smanjenje troškova i podjelu na dvije tvrtke.

Jedna, koja će se zvati HP Inc. bavit će se proizvodnjom kompjutora i printera, dok će se druga, Hewlett-Packard Enterprise ili HPE, usmjeriti na brzorastuće područje hardvera i usluga za kompanije.

Novi najavljeni rezovi smanjit će ukupan broj radnih mjesta u HP-a za najmanje 10 posto, s obzirom da je krajem prošle godine tvrtka u svijetu imala više od 300.000 zaposlenika.

Najavljeno ukidanje radnih mjesta dovest će do godišnje uštede od 2,7 milijardi dolara, dok će isti iznos biti uključen u troškove, počevši od četvrtog tromjesečja, poručio je HP.

Komentirajte prvi

New Report

Close