Heineken dao najbolju ponudu za Pivovarnu Laško

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. travanj 2015. u 15:43
Arhivska fotografija: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Prodajni konzorcij vlasnika 51,11 posto slovenske skupine Pivovarna Laško (PL) odlučio je u ponedjeljak da svoje dionice proda nizozemskom pivovarskom koncernu Heineken.

Prodajni konzorcij vlasnika 51,11 posto slovenske skupine Pivovarna Laško (PL) odlučio je u ponedjeljak da svoje dionice proda nizozemskom pivovarskom koncernu Heineken, koji je ponudio najbolju cijenu od 25,5 eura po dionici, objavio je poslovni list "Finance" pozivajući se na neslužbene izvore, no istu informaciju prenijeli su i vodeći slovenski list "Delo" i slovenska nacionalna televizija.

S kupnjom dvije najveće slovenske pivovare u vlasništvu skupine, pivovare Laško i ljubljanske pivovare Union, Heineken će dodatno ojačati tržišnu poziciju u regiji u kojoj je već prisutan, navode mediji.

Trgovina dionicama skupine koja se prodaje zbog visokih financijskih obveza u ponedjeljak je bila privremeno obustavljena zbog otvaranja ponuda, a Heineken je ponudio 4,5 eura po dionici više nego što je ona kotirala na Ljubljanskoj burzi krajem prošlog tjedna.

Obvezujuće ponude koje su otvorene u ponedjeljak dali su još investicijske tvrtke i fondovi Kohlberg Kravis Roberts (KKR), Bain Capital, Mid Europa Partners in CVC Capital Partners, ali su oni nudili između 22 i 25 eura po dionici.

Za prodaju svojih udjela u skupini odlučile su se Kapitalska družba (KD), tvrtka Alpen invest, Abanka Vipa, KD fondovi, Nova kreditna banka Maribor (NKBM) NKBM, Triglav osiguranje, Banka Koper i Fond obrtnika i poduzetnika, a očekuje se da će ponudu Heinekena naknadno prihvatiti i manjinski dioničari.

Komentirajte prvi

New Report

Close