Gepardove čizme nosi njemačka i austrijska vojska

Autor: Poslovni dnevnik , 10. veljača 2014. u 22:00
Obuća se u Gepardu radi samo za poznate kupce

Novosadski proizvođač planira ove godine proizvesti 150 tisuća pari obuće, 30 tisuća više nego 2013.

Novi Sad Novosadski proizvođač obuće Gepard planira ove godine proizvesti 150.000 pari obuće, što je za 30.000 pari više nego prošle godine, piše portal eKapija.

Aleksandar Tanasković, vlasnik i direktor tvornice kaže da Gepard ima ugovorene poslove za sljedećih šest mjeseci te da će i u drugom dijelu 2014. biti posla. "Dosad smo uvijek radili za poznate kupce jer je u tome uspjeh svakog poduzeća. Prvo ugovorimo narudžbe, pa se krene u izradu poštujući ugovorene rokove. Takav koncept rada donosi uspjeh, sve drugo je čisti gubitak. Proizvodnja košta pa se ne isplati držati robu u skladištu", kaže Tanasković.

Tvornica posluje od 1992. godine i od tada svake godine povećava obujam proizvodnje. Prošle godine je ostvaren bruto prihod od 3,5 milijuna eura, po čemu Gepard spada u najuspješnije kompanije u Novom Sadu, ali i u ukupnom srpskom gospodarstvu."Naša obuća odlazi kod najpoznatijih kupaca, kao što su Falco iz Italije, Memphisto iz Francuske i Intermedium iz Njemačke. Već nekoliko godina radimo čizme za njemačku vojsku, a od nedavno naše čizme nosi i vojska u Austriji", dodaje Tanasković.

Komentirajte prvi

New Report

Close