Generali će već ove godine ostvariti rezultate zacrtane za 2015.

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2014. u 13:06

Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio je u srijedu da očekuje da će rezultate zacrtane za 2015. ostvariti već ove godine a planiraju i isplatu više dividende.

Talijanski osiguravatelj Generali izvijestio je u srijedu da očekuje da će rezultate zacrtane za 2015. ostvariti već ove godine a planiraju i isplatu više dividende.

Preuzimajući dužnost izvršnog direktora u kolovozu 2012. Mario Greco obećao je promjene koje su Generaliju trebale osigurati veću profitabilnost. Početkom prošle godine Greco je objavio i plan koji se fokusirao u prvom redu na smanjenje duga kroz prodaju prateće imovine.

Po tom je planu kompanija do kraja iduće godine trebala povećati stopu operativnog povrata na kapital na 13 posto, ostvariti granicu solventnosti iznad razine od 160 posto i neto uštedjeti 750 milijuna eura.

"Na kraju godine moći će se objaviti da je taj plan ostvaren u cijelosti", kazao je Greco u telekonferenciji uoči razgovora s investitorima u Londonu.

U trećem osiguravatelju u Europi sada očekuju da će isplatiti dividendu od više od 40 posto neto dobiti, iako izvršni direktor nije želio navesti konkretniji raspon. "Možemo već ove godine platiti više od 40 posto neto dobiti", kazao je.

Dodao je i da će se novi poslovni plan, koji će biti predstavljen 27. svibnja iduće godine, temeljiti na organskom rastu.

"Plan neće predviđati akvizicije", istaknuo je izvršni direktor Generalija.

Drugo ovogodišnje tromjesečje označilo je kraj intenzivne faze prodaje imovine u najvećem talijanskom osiguravatelju kojom je ojačana njegova financijska baza, uz fokus na temeljna tržišta osiguranja.

Greco ističe da se grupa fokusira na rast u Europi a posebno na matičnom talijanskom tržištu.

Otkada je preuzeo dužnost izvršnog direktora, poslovni rezultati kompanije uglavnom su se preusmjerili na temeljno poslovanje u četiri najveće zemlje i regije – Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i srednjoj i istočnoj Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close